U sat vremena spalili 11 milijuna cigareta

Mljevenjem 55.

26.10.2011.
21:10
VOYO logo

''U prvih devet mjeseci ove godine na carinskom području Republike Hrvatske zaplijenjeno je nešto više od 41 tisuće šteka cigareta, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na sedam milijuna kuna. Želio bih istaknuti da je riječ o gotovo dva puta većoj zapljeni nego u istom razdoblju prošle godine'', istaknuo je Mario Demirović, glasnogovornik Carinske uprave.

Uvjerljivo najveće zapljene bile su na području Carinarnice Vukovar s više šest milijuna komada cigareta. Slijedi Carinarnica Slavonski Brod sa 400 tisuća te Carinarnica Zagreb sa 337 tisuća cigareta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Svi duhanski proizvodi koji nisu označeni markicama Ministarstva financija smatraju se proizvodima na koje nije obračunata i plaćena trošarina te se njihovo puštanje u potrošnju, kao i kupovina te posjedovanje smatraju protuzakonitima'', dodao je Demirović.

''Čekaju ih i kazne zatvora od šest mjeseci do pet godina budu li podignute kaznene prijave. U slučaju prekršajne prijave kazne za fizičke osobe iznose od tisuću do sto tisuća kuna, a za pravne osobe od tri do 900 tisuća kuna, uz obavezno oduzimanje robe'', istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon mljevenja na deponiju varaždinske tvrtke Univerzal sav će se duhanski otpad spaliti u strogo kontroliranim uvjetima.

Vezani članci:

arti-201109130089006 arti-201110090050006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo