DETEKTIRA I NAJMANJI TUMOR! /

U riječkoj Jedinici za radiologiju u rad pušten digitalni mamograf

Image
Foto: RTL

U Centru za prevenciju kroničnih masovnih bolesti u Rijeci na jedinici za radiologiju svečano je pušten u rad digitalni mamograf vrijedan 2 milijuna kuna

6.4.2016.
15:11
RTL
VOYO logo

Suvremenim digitalnim mamografom s digitalnom tomosintezom primarna zdravstvena zaštita dobila je najsuvremeniji uređaj u Primorsko-goranskoj županiji. Uređaj znatno poboljšava kvalitetu snimaka i pokazuje veliko poboljšanje osjetljivosti, smanjena je doza zračenja, a tomosintezom se omogućuje detekcija malih tumora koji se običnom mamografijom teško mogu uočiti, prenose mrežne stranice Primorsko-goranske županije. Vrijednost uređaja je oko 2 milijuna kuna!

U Primorsko-goranskoj županiji ne postoji više takvih aparata. U Centru za prevenciju kroničnih masovnih bolesti u Rijeci se godišnje pregleda oko 6000 pacijentica, od čega oko 2000 u sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke. U javnim ustanovama klasična/analogna mamografija radi se još samo u KBC-u Rijeka, tako da se u Centru s obzirom na broj djelatnika obavi najveći broj mamografija na godišnjoj razini.
U ime Primorsko-goranske županije svečanosti je prisustvovao župan Zlatko Komadina i ravnatelj Doma zdravlja Primorsko-goranske županije Boris Ritoša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župan Zlatko Komadina u svojim uvodnim riječima izrazio je čast i zadovoljstvo da može svjedočiti ispunjenom obećanju Primorsko-goranske županije ženama našeg kraja da imaju kvalitetan uređaj za kvalitetnu dijagnostiku.

“Uređaj omogućuje preglede više razine razlučivanja pa se tumori mogu u začetku dijagnosticirati, što je od velike važnosti za spašavanje života naših sugrađanki”, istaknuo je župan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu Riječan.in

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo