Uspješni proizvođači / U ratu zaslužili mirovinu, ali htjeli su raditi: 'Domovina se u miru brani radom i plaćanjem poreza'

'Jedna od najgorih stvari je kad čujete onu priču kako smo mi borci za nekakva prava. To nije prava istina', ističe Pavo Baotić, predsjednik Udruge branitelja proizvođača Panonija

14.3.2018.
19:10
VOYO logo

Pedesetak branitelja i članova njihovih obitelji na riječkom Korzu predstavili su svoje proizvode. Riječ je o Slavoncima s prve crte bojišta, sada uspješnim proizvođačima. Domovina se, poručuju, ne brani samo u ratu, već i u miru. I to radom i plaćanjem poreza.

Slavonija u Rijeci. I to ono najbolje od nje. Proizvodi, ali prije svega ljudi. Pavo je na ratištu bio od prvoga dana. Prošao je sve, Bljesak i Oluju. Kao mlad je zaslužio mirovinu, ali htio je raditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna od najgorih stvari je kad čujete onu priču kako smo mi borci za nekakva prava, kako smo borci za privilegije, kako samo hoćemo nešto da nam se da, a to nije istina. To nije prava istina", ističe na početku našeg razgovora Pavo Baotić, predsjednik Udruge branitelja proizvođača Panonija.

Proizvodi vrhunski med, kobasice, kulen, čvarke... I on se u poslu susreće s problemima, ali nema odustajanja. "Nismo odustajali kad je bilo najgore, a sad pogotovo ne treba odustati", kazao nam je Pavo Baotić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga Panonija krenula je s radom prije pet godina. Upravo iz Rijeke, a sada svoje proizvode izlažu na sajmovima diljem Hrvatske. Rijetko kad se spominje da je odaziv na mobilizaciju u Istri i Primorsko-goranskoj županiji bio preko 90 posto. Sada su se mobilizirali kako bi kušali ono što su ovi Slavonci proizveli.

"Svi bi to trebali podržati, meni je muž isto bio na ratištu pa znam šta su prolazili, svaka im čast. Njihovi čvarci su odlični", priča nam Riječanka Nada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Biti u ratu i još poslije toga se ovako dokazati, kad bi se naši političari tako dokazivali kao branitelji, onda bi mi bili Švicarska", kazala nam je Marija iz Rijeke.

U udruzi je više od pedeset branitelja i članova njihovih obitelji. "Pokazujemo da smo stvarali za vrijeme Domovinskog rata, sad im pokazujemo kako treba stvoriti, da se država brani i poslije, radom i plaćanjem poreza i sve ostalo. Znači kad smo svojoj djeci to usadili, mislim da je to veliki ego i veliki duh", ističe Nenad Kračun, tajnik Udruge branitelja proizvođača Panonija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miris najslasnijih slavonskih proizvoda po Rijeci će se širiti još sutra. Tko nije, može se doći uvjeriti da su najmoćnije oružje vrijedne ruke.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo