U POLUPRAZNOJ SABORNICI 'ZASJALI' GLASNOVIĆ I CULEJ: / Drobili o beogradskim dosjeima, ćirilici i kodnim imenima: 'A što je sa Sovom?'

Image
6.4.2017.
12:41
VOYO logo

"Novina je utoliko što će se potvrda moći izvaditi i putem sustava e-Građani. Općinski sud i stalne službe Općinskih sudova će izdavati građanima podnositeljima zahtjeva potvrde, a ukoliko takva potvrda ukazuje na to da je osoba kazneno osuđivana onda se od Ministarstva pravosuđa traži posebno uvjerenje u svrhu propisanu ovim člankom o lokalnim izborima", pojašnjavala je državna tajnica u Ministarstvu pravosuđa Sanja Mišević.

Glasnović o dosjeima u Beogradu

"Jel' se to odnosi i na ljude čiji su dosjei u MUP-u u Beogradu, koji su imali kodna imena kao Filter 57, Sova, Kolega, Degenerek... Jel' se oni mogu kandidirati na lokalnim izborima", pitao se nezavisni Željko Glasnović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično pitanje imao je i Ivica Mišić (Promijenimo Hrvatsku).

"Kad se otvore arhivi i utvrde suradnici određenih struktura hoće li se i oni moći kandidirati na izborima", pitao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornim zakonom je, podsjećao je Dražen Bošnjaković (HDZ), regulirano tko se može, a tko ne može kandidirati.

Bošnjaković pozdravlja predložene zakonske izmjene i ističe kako bi trebale biti primjer u kojem smjeru treba ići uprava kako bi se olakšalo građanima ali i javno-pravnim tijelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Džaba nam sva informatizacija ako građani ne znaju da ona postoji", ustvrdio je Darko Parić (SDP).

Culej o ćirilici

Stevo Culej je opetovano u Saboru aktualizirao pitanje ćirilice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Često spominjete odluku o ćirilici. HDZ je donio zakon o ćirilici, a vi ste na listi tih ljudi koji su donijeli taj zakon, a koji su na vlasti", podsjetio ga je Darko Parić (SDP). Dodao je i kako osobno smatra da je riječ o dobrom zakonu te kako je od Culeja licemjerno dvije godine pričati istu stvar.

"Ne moramo svi isto promišljati i djelovati. Ćirilica u Vukovaru nije primjerena jer se zna što nam je ona donijela", uzvratio je Culej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnici su kratko raspravili i prijedlog odluke o razrješenju člana Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj dr. Olivera Jukića.

SDP-ov Željko Jovanović upozorio je kako u tom Vijeću nema niti jedne žene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim poslati poruku, igrom nespretnih okolnosti, u tom Vijeću nema nijedne žene, a 57 posto studentica studira, 57 posto diplomiranih su žene... Apeliram na predlagače, visoke škole da budu kolegijalne i predlože ženu", poručio je Jovanović.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo