SRAMOTAN SKANDAL / Lokalni HDZ-ovci se potukli s policajcima u središtu Otočca i noćili iza rešetaka; šef ličkog HDZ-a: 'Izbacite ih iz stranke'

Image
Foto: ilustracija

Od očevidaca se doznaje da je na mjestu događaja, gdje se navečer okuplja uglavnom mladež, te večeri bilo 40-ak ljudi, a neki tvrde da su policajci nastupili bahato i preoštro

12.7.2021.
20:10
ilustracija
VOYO logo

Proteklog vikenda, u noći sa subote na nedjelju, policiji je prijavljeno remećenje javnog reda i miru u središtu Otočca. Kada su dvojica policijskih službenika došli provjeriti o čemu se radi, napadnuti su najprije verbalno, a potom i fizički pri čemu su lakše ozlijeđeni. Trojica napadača na policajce privedeni su i noć su proveli u policiji. S prijavama za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi ispitani su u tužiteljstvu u Karlovcu te pušteni na slobodu, ali s mjerama opreza.

'Nemojte me uzrujavat', jel' jasno?'

Jutarnji list piše da su dvojica od trojice osumnjičenih napadača na policajce njihovi bivši, umirovljeni kolege - 52-godišnji Miroslav Boban i 48-godišnji Zlatko Cvitković, a s njima i Miroslavov 21-godišnji sin Ivan. Štoviše, Boban i Cvitković su članovi HDZ-a. Cvitković je zamjenik predsjednika Gradskog odbora HDZ-a i suprug šefice HZZO-a u Otočcu. Boban je također HDZ-ovac, a supruga mu je zamjenica općinske državne odvjetnice u Gospiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sumnjiče se da su jučer oko 1.40 sati u Otočcu tijekom postupanja fizički napali i prijetili policijskim službenicima, pokušavajući ih spriječiti u daljnjem obavljanju poslova iz nadležnosti policije, priopćila je PU ličko-senjska. Novinar Jutarnjeg lista nazvao je obojicu želeći čuti njihovu stranu priče. Cvitković se nije javio, a Boban je lutito poručio da ga se ne uznemirava.

"Još jedan poziv i moj odvjetnik će se s pozabaviti ovim, molim vas, nemojte me uzrujavati, je l' jasno? Doviđenja, sretan put", odgovorio je Boban novinaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očevici tvrde da su policajci bili bahati

Reagirao je i šef ličko-senjskog HDZ-a Marijan Kustić.

"Tražim da Gradski odbor HDZ.a Otočca hitno, još danas sazove sjednicu i izbaci te ljude iz stranke. Nakon ovoga, njima tu više nije mjesto, kazao je Kustić za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef HDZ-a u Otočcu, Branislav Šutić, kazao je, pak, da ako se pokaže da su postupci dvojice mjesnih HDZ-ovaca bili neprimjereni, gradski odbor će postupiti u skladu sa Statutom stranke.

Inače, od očevidaca ovog incidenta doznaje se da je na mjestu događaja, gdje se navečer okuplja uglavnom mladež, te večeri bilo 40-ak ljudi. Neki očevici kažu da su policajci nastupili bahato i preoštro. navodno su nekima doslovce otimali pića iz ruku pa su reagirali. Potom je došlo do svađe, a onda su poletjele i šake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo