do čega je došlo... /

U Osijeku operiraju pijani kirurzi? Liječnici testirani na alkohol, dvojica pozitivna

Alkotestiranje liječnika i bolničkog osoblja u osječkom kliničkom bolničkom centru dobilo je nastavak

6.9.2016.
18:57
VOYO logo

Sivi su se oblaci nadvili nad osječki Klinički bolnički centar jer iz Uprave bolnice govore kako su proteklih mjeseci dobivali pritužbe o alkoholiziranim liječnicima i bolničkim djelatnicima, od kojih se jedan motornim kolicima zabio u vrata klinike za Kirurgiju.

"Dogodio se jedan trenutak u kojemu je jedan od naših djelatnika imao incident i tragom svega toga mi smo bili u odluci da napravimo jedno testiranje na 40 djelatnika", ispričao je dr. Vlatko Kopić, zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A na alkotestu dvoje djelatnika, koji će biti sankcionirani, imala su manju količinu alkohola u krvi. 

No na odgovore o potezu alkotestiranja, nije se moralo dugo čekati. U Hrvatskoj udruzi bolničkih liječnika govore, ovo je udar na časnu profesiju. Ako problem postoji, treba mu pristupiti individualno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oštro osuđujemo tendenciozne natpise koji su se pojavili u zadnje vrijeme kojima se svi liječnici proglašavaju alkoholičarima, čime želimo naglasiti da jedna lasta ne čini proljeće. Odnosno ako i postoje takvi slučajevi da se ne treba provoditi hajka na cjelokupnu profesiju", rekao je dr. Ivan Vukoja, tajnik Hrvatske udruge bolničkih liječnika.

Pojavila se i teorija da je riječ o političkom obračunu i čišćenju kadrova unutar osječke bolnice.

"Od datuma opoziva Vlade i mandatadara vidimo da je tehnička Vlada, ne znam ni kako bih je nazvao jer je opozvana, donijela masu kadrovskih rješenja, što u javnim poduzećima što u samom zdravstvu. Činjenica je da HDZ, otkad je na vlasti, pomno prati da su HDZ-ovi kadrovi na vlasti", kazao je Siniša Varga, bivši ministar zdravstva.

"Ako i jesu politički kadrovi, pa i moje stranke, pod utjecajem alkohola, bit će sankcionirani", rekao je Kopić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za one najbitnije, a to su pacijenti, srećom liječnici, i dalje ostaju najvrijedniji dio bolnice.

Sve su strane suglasne u jednom - nadaju se tako će i ostati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo