U nedjelju orkanska bura, a stiže i novi snijeg!

Kako su meteorolozi najavili, u nedjelju je u većini zemlje prestao padati snijeg.

4.2.2012.
20:23
VOYO logo

Hrvatski autoklub je izvijestio da je od 6.15 sati u nedjelju za sva vozila otvorena dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, ali vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h na dionici od vijadukta Božići do južnog ulaza u tunel Sveti Rok, zbog olujnih udara vjetra. Za sva vozila otvoreni su i Paški most, te državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Zimski uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama proglašeni su na većini cesta u Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, te u Dalmaciji. Nema slobodnog pravca kojim se mogu kretati kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama iz unutrašnjosti u smjeru Gorskog kotara, i obrnuto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo smirenje vremena, pa novi snijeg

U nedjelju meteorolozi najavljuju prolazno smirivanje vremena. U noći na nedjelju i na Jadranu će oborine oslabjeti, većinom i prestati, a sljedećih dana i snijega i kiše bit će znatno manje. No, zadržat će se vrlo hladne temperature uz jaku i olujnu buru.

Očekuje nas iznimna hladnoća, znatan snježni pokrivač, olujni vjetar, vijavice, podno Velebita i orkanska bura, a prolazno je moguća i takozvana ledena kiša, kažu meteorolozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temperature zraka većinom će se u nedjelju kretati od -11 do -7 u unutrašnjosti, u gorju između -15 i -11, a na većem dijelu Jadrana od -7 do 0, dok će na krajenjem jugu biti između 1 i 7°C.

Razvedravanje tek u srijedu

Do 8. veljače će se nastaviti razdoblje vrlo hladnog te vjetrovitog vremena, revladavat će oblačno vrijeme s povremenim snijegom, na južnom dijelu Jadrana mjestimice i susnježicom. Glavnina oborina bit će u noći s ponedjeljka na utorak i u utorak pri čemu će se stvoriti novi snježni pokrivač, posebice u gorju te središnjoj i istočnoj Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prestanak oborina, ponegdje i djelomično razvedravanje očekuje se u srijedu. Puhat će jaka i olujna, na udare ponegdje i orkanska bura, a u unutrašnjosti umjeren i jak, u gorju i vrlo jak sjeveroistočnjak.

Podsjetimo, u cijeloj Hrvatskoj je čitavu subotu trajao pravi kaos zbog nanosa snijega, a posebno je teško u područjima Dalmatinske zagore, kod Imotskog, Drniša... Nažalost, u subotu su pronađena i četiri mrtva tijela, ali još nije poznato jesu li nesretnici umrli zbog hladnoće ili prirodnom smrću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-Vrijeme

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo