na području dubrovnika / U nastavku velike policijske akcije 'Brevis' uhićena tri Hrvata koji su preprodavali teške droge

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Tijekom višemjesečne kriminalističke istrage policija je utvrdila da je u akciji Brevis, provedenoj početkom prosinca 2017. godine kada su zbog droge uhićene četiri osobe, zaustavljen 'krak' kriminalnog djelovanja

22.2.2018.
15:05
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Tri hrvatska državljana starosti 50, 46 i 38 godina sa zagrebačkog područja uhićena su te kazneno prijavljena za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama nakon višemjesečne kriminalističke istrage u nastavku operativne akcije Brevis koja je na dubrovačkom području počela u prosincu prošle godine, objavila je u četvrtak Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

Tijekom višemjesečne kriminalističke istrage policija je utvrdila da je u akciji Brevis, provedenoj početkom prosinca 2017. godine kada su zbog droge uhićene četiri osobe, zaustavljen 'krak' kriminalnog djelovanja kojem je središte u Zagrebu. Također, tijekom istrage o dubrovačkom 'kraku' otkriven je i 'krak' koji je vodio prema Slavonskom Brodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sumnja se da su 50-godišnjak i 38-godišnjak, temeljem prethodnih telefonskih razgovora, u večernjim satima 18. rujna prošle godine na području Zagreba dvojici muškaraca prodali 501 tabletu droge MDMA, s kojom drogom su dvojica muškaraca zatečeni prilikom izlaska s auto ceste na naplatnoj postaji Slavonski Brod Zapad. Nadalje, utvrđena je sumnja da su spomenuti 38-godišnjak i 46-godišnjak 6. listopada prošle godine na poluotoku Pelješcu, prema ranijim telefonskim dogovorima, drugoj dvojici muškaraca prodali 990 tableta droge MDMA, s kojom drogom su dvojica muškaraca zatečeni istu večer na državnoj cesti D-8 u mjestu Doli“, objavila je policija.

Dodaju i da su u pretrazi stanova na zagrebačkom području koje koriste osumnjičeni 38-godišnjak i 50-godišnjak pronađeni revolver, 25 komada streljiva, četiri mobitela, šest SIM kartica, manja količina kokaina, preša, 7 tisuća kuna i 2800 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri muškarca koji su u dva slučaja zatečeni s drogom nakon kazneno su prijavljeni za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, kažu u policiji. Dodaju i da su dvoje osumnjičenih, 46-godišnjak i 38-godišnjak, uz kaznene prijave, završili u pritvoru dok protiv trećeosumnjičenog kaznena prijava ide redovnom procedurom, a neslužbeno se doznaje da zbog zdravstvenog stanja nije mogao biti pritvoren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo