U TJEDAN DANA 1.342 KAZNE /

Makarska uvela kamere koje snimaju prekršaje. Evo koliko ih je i za što sve možete biti kažnjeni

Image
Foto: Grad Makarska

Budući da nam kažnjavanje nije cilj, krenuli smo s testnim periodom u kojem nije bilo procesuiranja prekršaja, taj je period završio noćas u ponoć

23.7.2024.
10:51
Grad Makarska
VOYO logo

Nakon gotovo dvotjednog, testnog i edukativnog razdoblja, u Makarskoj bi se od utorka s naplatom kazni mogli suočiti svi čije nepropisno parkiranje i odlaganje otpada automatski zabilježe postavljene kamere.

Prekršaji koji budu zabilježeni, bit će procesuirani ili drugim riječima rezultirat će naplatom kazni, objavio je Grad na svojoj mrežnoj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želeći suzbiti ilegalno odlaganje otpada te poboljšati protočnost prometa, Makarska je od 10. srpnja u funkciju stavila videonadzor u sklopu kojeg 20 novih kamera automatski bilježe prometne i komunalne prekršaje.

Budući da nam kažnjavanje nije cilj, krenuli smo s testnim periodom u kojem nije bilo procesuiranja prekršaja, taj je period završio noćas u ponoć, a od utorka će prekršaji koji budu zabilježeni biti procesuirani ili drugim riječima rezultirat će naplatom kazni, navodi Grad Makarska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističu i kako su od 10. do 18. srpnja, samo u prometu, kamere zabilježile 1.342 prekršaja, najčešće zaustavljanje i parkiranje na pješačkom prijelazu, zaustavljanje na mjestu za dostavu te na kolničkom traku.

POGLEDAJTE VIDEO: Vozač jurio na romobilu i napravio gomilu prekršaja. Traži ga policija: 'Pregledavat će se kamere'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo