U KUJUNDŽIĆEVOJ PRIVATIZACIJI 111 SRETNIKA DOBIVA PRILIKU ZA BOGAĆENJE: / Ljekarne vrijedne 600 milijuna kuna država poklanja za 0 kuna!

Image
Foto: PIXSELL

Kad je jedan od većih farmaceutskih lanaca kupovao ljekarne po Hrvatskoj, za njih je plaćao iznos 1,3 godišnja prometa, što bi u slučaju ljekarni u zakupu, bilo blizu milijardu kuna.

8.5.2018.
9:41
PIXSELL
VOYO logo

Vlasnici ljekarni koje se već dvadesetak godina nalaze u 111 državnih prostora prostora blagoslovom ministra Milana Kujundžića te bi prostore mogli dobiti za nula kuna. To je privatizacijski plan ministra zdravstva kojim privatnicima poklanja nekretnine tržišne vrijednosti milijardu kuna, s najmanjom mogućom zaradom od 600 milijuna kuna.

Poklanjanje javne imovine, koje obuhvaća i ljekarne i liječničke ordinacije nalazi se u prijedlogu Zakona o zdravstvenoj zaštiti. Trenutačni pravi vlasnici tih prostora su lokalna samouprava i domovi zdravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve hrvatske ljekarne imaju godišnji promet od oko šest milijardi kuna, a 111 koje bi dobile prostore oko 600 milijuna kuna, što najbolje govori o njihovoj isplativosti i tržišnoj vrijednosti. No, to nije bilo poticajno za ministra da možda ponudi ljekarnicima zakupcima kupoprodajni ugovor, na što je većina njih proteklih godina bila spremna, piše Jutarnji list.

U slučaju da dobiju prostor, ministrov prijedlog čak im ne priječi mogućnost ni da ga nadalje prodaju i na njemu sami zarade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljekarne na atraktivnim mjestima i s dobrom zaradom

Istodobno, kad je jedan od većih farmaceutskih lanaca kupovao ljekarne po Hrvatskoj, za njih je plaćao iznos 1,3 godišnja prometa, što bi u slučaju ljekarni u zakupu bilo blizu milijardu kuna. No, taj cjenik za ministra ne vrijedi.

Većim dijelom riječ je o ljekarnama koje se nalaze na području Zagreba i Rijeke, a neke od njih su na lokacijama gdje nemaju konkurencije pa je zarada itekako lijepa. Sad im se tako pruža prilika života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ljekarničkoj branši također navode kako su to uhodane ljekarne na atraktivnim lokacijama te da se njihova cijena zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo