POROD JE PROŠAO DOBRO / U KBC-u Split rođene četvorke! Dva dječaka i dvije djevojčice: Takva trudnoća događa se jednom u desetak godina

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Četvorke koje je rodila 29-godišnja Splićanka, porođene su u 31. tjednu trudnoće carskim rezom koji je bio planiran, svaki plod je imao svoju posteljice a trudnoću i porođaj vodio je doktor Marko Vulić

2.6.2022.
14:34
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

U splitskom KBC-u u srijedu su rođene četvorke, dvije djevojčice i dva dječaka, porod je prošao dobro, o njima sada brinu neonatolozi i pedijatri, a u Klinici za ženske bolesti i porode kazali su četvrtak kako se takva trudnoća dogodi jednom u desetak godina.

Četvorke koje je rodila 29-godišnja Splićanka, porođene su u 31. tjednu trudnoće carskim rezom koji je bio planiran, svaki plod je imao svoju posteljice a trudnoću i porođaj vodio je doktor Marko Vulić. Sretna majka još se oporavlja na intenzivnoj njezi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Četverojajčana trudnoća bila je najbolja varijanta za djecu. Težili su između 1.400 i 1.500 grama a brigu o njima vode naši neonatolozi i pedijatri te imaju svu moguću skrb",  izjavio je Marko Dražen Mimica, predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Split.

'Mi kao vrsta nismo predviđeni da rađamo četiri djeteta'

Rekao je kako se takva trudnoća dogodi jednom u desetak godina te se prisjetio kako je prije dvadesetak godina radio na sličnom slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi kao vrsta nismo predviđeni da rađamo četiri djeteta pa su te trudnoće od početka rizične i trebaju se posebno nadgledati, u skladu sa svim što medicina danas pruža. Dok medicina nije bila razvijena, u ovakvoj trudnoći djeca ne bi preživjela", rekao je Mimica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo