GORE MASLINICI, VATRA JE BLIZU KUĆA / Buknuo požar na više lokacija u Istri, stigli kanaderi: Jedan je ugašen a dva su lokalizirana

Image

Jedan požar otvorenog prostora je kod sela Muntići, prema Valturi, drugi kod mjesta Juršići prema Svetvinčenatu i treći kod Peroja

14.8.2022.
14:04
VOYO logo

Danas oko 12 sati izbio je požar između Zračne luke Pula i Muntića. HAK javlja da je zbog požara prekinut promet cestom Valtura-Muntić u Istri.

Operativno-komunikacijski centar policije javlo da je u tijeku i gašenje tri požara, prenosi Regional express. Jedan požar otvorenog prostora je kod sela Muntići, prema Valturi, drugi kod mjesta Juršići prema Svetvinčenatu i treći kod Peroja. Požar je zahvatio područje trave i bjelogorice", izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od tri požara koja su planula u Istarskoj županiji, dva su lokalizirana, a jedan je ugašen, izvijestili su Iz Hrvatske vatrogasne zajednice u nedjelju popodne. Požar kod sela Muntić lokaliziran je u 16 sati. Na terenu su ostale vatrogasne snage koje saniraju požarište, a opožarena površina je 27 hektara.

Lokaliziran je i požar kod sela Štokovci, u 17,30 sati. Prema prvoj procjeni, opožarena površina je oko 50 hektara. Na terenu su ostale vatrogasne snage koje saniraju požarište. Požar na području Peroja ugašen je u 16,30 sati, a na terenu je ostala jedna ekipa vatrogasaca koja čuva požarište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrogasci su objavili priopćenje o požarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na intervenciji gašenja požara otvorenog prostora između Zračne luke Pula i sela Muntić za kojega je dojava došla u 12:00 sati angažirano je 20 vatrogasaca s 9 vatrogasnih vozila JVP Pula te sva dobrovoljna vatrogasna društva s Puljštine. Angažirana su i dva Air Traktora AT- Fire Boss. Trenutna opožarena površina je oko 20 hektara.

Požar kod sela Štokovci gasi 27 vatrogasaca s 13 vatrogasnih vozila JVP Pula, JVP Rovinj, JVP Pazin, JVP Buzet te dobrovoljna vatrogasna društva sa područja Puljštine i Rovinjštine. U pomoć su pozvana i 3 Canadaira CL 415. Opožarena površina još nije procijenjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požar kod Peroja lokaliziran je u 14:45 sati. Na terenu je 12 vatrogasaca s 5 vatrogasnih vozila JVP Pula te dobrovoljna vatrogasna društva Fažana, Vodnjan, Peroj i Medulin. Trenutno se vrši dogašivanje, a opožarena površina je oko 2 hektara."

Na terenu oko 80 vatrogasaca i kanaderi

"Požar u Peroju je pod kontrolom, bit će u redu. Ovaj u Muntiću je sada u povoljnijem stanju, a uz pomoć kanadera će biti svladan. Još je jedan požar u Bijažićima i Bibićima. Na terenu su skoro sve snage vatrogasnog područja Pula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pomoć je pristiglo pet ekipa iz Rovinja, jedna ekipa iz Pazina i jedna iz Buzeta. Stigla su nam i dva kanadera, a vjerojatno će doći i treći, no to još nije sigurno. Stradalih nema, kuće nisu ugrožene, struja je na nekim dijelovima iskopčana, a cesta između Savičente i Juršića je zatvorena", rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac, te napomenuo da gašenje požara otežava jaka bura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo