zaradili barem 58 tisuća eura /

U istražnom zatvoru trojica osumnjičenih krijumčara migrantima: po svakom čovjeku navodno uzimali tisuću eura

Image
Foto: Čitatelj Vijesti.hr

Za prebacivanje preko srpsko-hrvatske i hrvatsko-slovenske granice po migrantu su navodno uzimali tisuću eura, a s obzirom na sumnju da se prokrijumčarili najmanje 58 osoba Uskok tvrdi da su na nezakonit način zaradili barem 58 tisuća eura

12.12.2017.
15:00
Čitatelj Vijesti.hr
VOYO logo

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda u utorak je odredio jednomjesečni istražni zatvor dvojici Afganistanaca i jednom hrvatskom državljaninu porijeklom iz Makedonije protiv kojih je Uskok pokrenuo istragu zbog zločinačkog udruživanja radi prebacivanja emigranata iz Srbije preko Hrvatske u Sloveniju.

Svoj trojici istražni zatvor određen je zbog opasnosti da bi na slobodi mogli ponoviti nedjelo, a za dvojicu stranih državljana i zbog opasnosti od bijega, doznaje se na sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskok je ranije izvijestio da je osim trojice osumnjičenih, za koje je zatražio zatvaranje, istragu pokrenuo i protiv još dvojice krijumčara.

Tužiteljstvo tvrdi da su se osumnjičeni od 20. listopada do 1. prosinca ove godine na zagrebačkom području, "povezali u zločinačko udruženje radi preuzimanja, prijevoza i prebacivanja većeg broja stranih državljana iz Republike Srbije u Republike Hrvatsku i njihovog daljnjeg prebacivanja u Republiku Sloveniju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za prebacivanje preko srpsko-hrvatske i hrvatsko-slovenske granice po migrantu su navodno uzimali tisuću eura, a s obzirom na sumnju da se prokrijumčarili najmanje 58 osoba Uskok tvrdi da su na nezakonit način zaradili barem 58 tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo