U HRVATSKOJ JE SVE MOGUĆE, PA I OVAKVA SRAMOTA: / Korčulanski HSP reklamira se plakatom koji su ukrali od nacista

Image
Foto: Facebook
18.5.2017.
14:54
Facebook
VOYO logo

HSP se hvali motom "Pošteno, dosljedno, samostalno", što je doista licemjerno s obzirom na to da niti sami plakat nisu mogli sami smisliti. Naravno, svojstveno stranci koja otvoreno koketira s ekstremnom desnicom, na plakatu se, uz šesteročlanu obitelj, nalazi i šahovnica s prvim bijelim poljem.

Ono što je doista šokantno jest usporedba s plakatom za Winterhilfswerk, odnosno program socijalne pomoći koji je trebao pomoći gladnim građanima Njemačke. Osnovan je 1931. godine, a sve zasluge za njega preuzeo je Adolf Hitler. Führer je za vrijeme svoje nacističke vladavine naredio da svaki građanin mora donirati sredstva, a prema izdašnosti donacije znalo se tko je doista odan Nacionalsocijalističkoj partiji. Na njemačkom plakatu isto tako stoji šesteročlana obitelj, uz logo nacističkog orla i natpis "Ein Volk hilft sich selbst" (Narod sam sebi pomaže).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da stvar bude još više ironična, korčulanski desničari ideju za plakat ukrali su nacističkoj vlasti kojoj je kvislinška NDH, koju HSP-ovci toliko idealiziraju, predala otok točno na današnji dan 1941. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, 18. svibnja 1941. godine potpisani su Rimski ugovori između NDH i Kraljevine Italije u Palazzo Venezia u Rimu, što se i dan danas smatra jednom od najvećih izdaja u povijesti hrvatskog naroda. Potpisivanju ugovora nazočili su predsjednici vlada dviju država, talijanski ministar vanjskih poslova, grof Galeazzo Ciano, te svi ministri vlade NDH.

Prema tom ugovoru, što su ga potpisali Pavelić i Mussolini, Italija je dobila gotovo cijelu Dalmaciju i to: područje Zadra, Šibenika, Splita, otoke Rab, Krk, Vis, Lastovo, Korčulu, Mljet i mnoge druge manje, zatim Boku Kotorsku te dijelove Hrvatskog primorja i Gorskog kotara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo