HASANBEGOVIĆU PROPAO TAJNI PLAN? HDZ-ovci TVRDE: / 'Zato je njegov nastup bio nelogičan i kontradiktoran...'

Image

Zlatko Hasanbegović našao se u procjepu između podrške koju je davao šefu stranke te dogovora koji je imao s Esih, kažu u HDZ-u.

10.5.2017.
8:29
VOYO logo

MNOGI HDZ-ovci NE MIRE SE S ISKLJUČENJEM HASANBEGOVIĆA: Zasuli su stranački Facebook ljutitim komentarima: ‘Varate narod!’

Image
MNOGI /

HDZ-ovci NE MIRE SE S ISKLJUČENJEM HASANBEGOVIĆA: Zasuli su stranački Facebook ljutitim komentarima: 'Varate narod!'

Image
MNOGI /

HDZ-ovci NE MIRE SE S ISKLJUČENJEM HASANBEGOVIĆA: Zasuli su stranački Facebook ljutitim komentarima: 'Varate narod!'

“Očigledno je postojao raniji plan od kojega Zlatko Hasanbegović nije mogao odustati, a u tome planu se nije računalo s time da će predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković u Saboru ostvariti sva tri cilja koja si je zadao. Ciljevi su bili obrana ministra financija Zdravka Marića, smjena Bože Petrova s funkcije predsjednika Sabora i izbor glavnog tajnika HDZ-a Gordana Jandrokovića za novog predsjednika Sabora'', riječi su jednog od članova Predsjedništva HDZ-a koji smatra kako je cilj cijelog Hasanbegovićeva manevra bio prikazati se političarem koji je lojalan HDZ-u i njegovoj izvornoj politici, ali je problem u predsjedniku stranke Plenkoviću koji loše vodi HDZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Plenković je ostvario sva tri navedena cilja'

"Plenković je ostvario sva tri navedena cilja, a Hasanbegović se našao u procjepu između podrške koju je kao član Predsjedništva HDZ-a davao šefu stranke i premijeru te ranijeg dogovora koji je očigledno imao sa stožerom Brune Esih. Zato su Hasanbegovićev javni nastup i kritike upućene stranačkom vodstvu bile nelogične i kontradiktorne s njegovim prijašnjim ponašanjem i izjavama", pojašnjava sugovornik Jutarnjeg lista.

HDZ-ov dužnosnik podsjeća na sjednicu Predsjedništva stranke koja je održana 27. travnja, nekoliko sati nakon sjednice Vlade na kojoj je Plenković smijenio tri ministra iz Mosta (četvrti ministar i državni tajnici iz Mosta smijenjeni su kasnije na telefonskoj sjednici Vlade).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi članovi Predsjedništva, uključujući i Hasanbegovića, uzeli su riječ i raspravljali o situaciji u kojoj se našla Vlada i stranka. Hasanbegović je ovu situaciju usporedio s prošlom vladom Tihomira Oreškovića i Tomislava Karamarka u kojoj je bio ministar. Bitan dio njegova izlaganja odnosio se na Agrokor i tu je zastupao stav po kojem HDZ treba učiniti dodatne napore da u javnosti bude potpuno jasno kako Vlada ne štiti Agrokor ili Ivicu Todorića, nego je cilj zaštita radnih mjesta u tvrtkama koje su dio koncerna i gospodarstva u cjelini", prepričava član Predsjedništva HDZ-a.

O Plenkovićevu opozivu ministara govorili su, kaže izvor Jutarnjeg lista, kao o liderskom potezu i potrebi da se suprotstavi jeftinom populizmu i demagogiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glasovanje ministara iz Mosta se doživjelo kao pucanj u leđa Vladi", rekao je, naglasivši da je u istome tonu govorio i Hasanbegović koji sada tvrdi nešto sasvim drugo optužujući premijera da hazarderski ugrožava opstanak Vlade.

'Bio je uvjeren da Plenković neće uspjeti okupiti većinu'

"Hasanbegović očigledno pripada krugu okupljenom oko Brune Esih koji je bio uvjeren da Plenković neće uspjeti okupiti većinu u Saboru, sačuvati svojeg ministra, smijeniti Petrova i s većinom glasova izabrati Jandrokovića na čelo Sabora. Pripremili su taktiku prebacivanja odgovornosti neuspjeha na Plenkovića, ali se to nije dogodilo i Hasanbegović se jednostavno nije snašao u novoj situaciji", kaže jedan od vodećih HDZ-ovaca za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo