U ČETVRTAK NAS OČEKUJU JOŠ GORE BROJKE? Capak: / 'Razgovarali smo i o policijskom satu...'; Otkrio hoćemo li stopama Njemačke

Image

'Mi epidemiolozi bismo vrlo rado još strože mjere, no moramo imati u vidu da se radi o bogatim zemljama koje imaju rezerve financije.

28.10.2020.
18:51
VOYO logo

Mi smo tek u nedjelju objavili mjere. Mi efekt tih mjera još ne možemo vidjeti. Očekujemo da će mjere koje ćemo donijeti imati efekt. Nama sad brojke skaču. Kad su velike brojke onda svaki pik donosi veliku brojku. Mi se nadamo da će ove mjere dati efekt. U svakom slučaju, u ovom trenutku možemo reći da imamo rast dvostruko u odnosu na pred tjedan dana. Danas imamo dvostruko i jučer smo imali dvostruko, rekao je za N1 televiziju ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, komentirajući tako nove mjere koje su u Hrvatskoj stupile u utorak na snagu.

Podsjetimo, od utorka do srijede zabilježeno je 2378 novih slučajeva zaraze, te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 12736. Među njima su 932 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 68 pacijenata, a preminule su 23 osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JEZIVE FOTOGRAFIJE S ODJELA KARLOVAČKE BOLNICE NA KOJEM SE LIJEČE ZARAŽENI; Francuska ide u lockdown: /

'Drugi val bit će ubojitiji'

Image
JEZIVE FOTOGRAFIJE S ODJELA KARLOVAČKE BOLNICE NA KOJEM SE LIJEČE ZARAŽENI; Francuska ide u lockdown: /

'Drugi val bit će ubojitiji'

'Zasad se policijski sat neće uvoditi'

Na pitanje što će napraviti Hrvatska nakon što je i Njemačka danas najavila uvođenje strožeg lockdowna od idućeg ponedjeljka, Capak je kazao: 'Mi epidemiolozi bismo vrlo rado još strože mjere, no moramo imati u vidu da se radi o bogatim zemljama koje imaju rezerve financije. Ovakve mjere kakve je Njemačka večeras najavila u Hrvatskoj se u ovom trenutku ne razmatraju', ističe Capak i dodaje: 'Mi jesmo već razgovarali i o policijskom satu, ali zasad ga nećemo uvoditi'.

'U četvrtak će vjerojatno i brojka pozitivnih biti veća'

Komentirao je i kolike bi brojke novozaraženih mogle biti u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svakom slučaju danas će biti još više testova nego jučer, a vjerojatno će i brojka pozitivnih biti veća", rekao je Capak za N1 televiziju.

Na pitanje jesu li nove mjere dobro iskomunicirane, Capak je kazao da su oni to svakako nastojali, te je uputio građane da za sve informacije zovu broj 113.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samoizolacija 10 dana, ali...

Dotakao se i skraćenja mjere samoizolacije s 14 na 10 dana.

"Od momenta donošenja ove mjere, svi su u izolaciji 10 dana. To se primjenjuje na sve. S time da moram upozoriti da se građani koji izlaze iz samoizolacije još neko vrijeme moraju držati mjera. Nositi maske i ne ići na sastanke s većim brojem ljudi", rekao je Capak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo