U bjelovarskoj Općoj bolnici zaposleno osam novih liječnika

Image
Foto: Pixsell

U ovom trenutku postoji potreba za najmanje 35 liječnika, posebice specijalista

5.4.2018.
16:39
Pixsell
VOYO logo

Zahvaljujući poticajnim mjerama Bjelovarsko-bilogorske županije u Općoj bolnici Bjelovar zaposleno je osam novih liječnika, a plan je do 2020. imati 50-tak novih liječnika sa završenom specijalizacijom, rekao je ravnatelj bjelovarske Opće bolnice dr. Ali Allouch.

Ravnatelj bolnice to je izvijestio nakon radnog sastanka predstavnika Bjelovarsko-bilogorske županije s ravnateljima županijskih zdravstvenih ustanova i predstavnicima Hrvatskog liječničkog zbora – Podružnice Bjelovar, Hrvatske liječničke komore – Županijskog povjerenstva te županijske podružnice Hrvatske komore medicinskih sestara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi projekt

Kako bi zadržala postojeće, ali i privukla nove liječnike, Bjelovarsko-bilogorska županija u proračun za ovu godinu uvrstila je novi projekt „Za najveću vrijednost zdravstvenog sustava – liječnike i medicinsko osoblje“, za čiju je provedbu osigurano milijun kuna godišnje, trajat će tri godine.

"U tijeku je sveobuhvatni program ulaganja u zdravstvo koji se sastoji od obnove Domova zdravlja, potpore doktorima opće medicine, ali i ulaganja u sekundarnu zdravstvenu zaštitu u vidu skorašnje izgradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar. Ulaganjem u tehniku i opremanje očekujemo da ćemo u roku od tri godine dostići standard 21. stoljeća. Bit će uloženo više od 200 milijuna kuna, ali to ulaganje mora pratiti i ukupan broj zdravstvenog osoblja, posebice liječnika koji će raditi u bolnici, odnosno u ambulantama opće medicine", pojasnio je župan Damir Bajs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potrebno je najmanje 35 liječnika

Naglasio je da u ovom trenutku postoji potreba za najmanje 35 liječnika, posebice specijalista.

Dr. Allouch, ravnatelj Opće bolnice Bjelovar, kazao je kako je ta zdravstvena ustanova među prvima počela koristiti poticajne mjere, što je rezultiralo dolaskom osam novih liječnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Mi smo optimisti i nadamo se do kraja ove godine dočekati 12 novih mladih liječnika koji su sada na specijalizaciji. Do 2020. očekujemo povratak sa specijalizacije 50-ak mladih liječnika tako da ćemo dočekati novu bolnicu s uvjetima 21. stoljeća i nadam se da ćemo imati dovoljno kadra“, rekao je ravnatelj dr. Allouch.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo