KRASNA REKLAMA / Šokantan prizor u biseru hrvatskog turizma - podigli su žilet žicu: ‘Pa je li ovo potrebno u 21. stoljeću?'

Image
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL/Ilustracija

Rastezanje žilet-žice, Valalta opravdava "učestalim krađama", a pozivaju se i na pravilnik koji propisuje da moraju biti ograđeni

26.8.2023.
13:50
Sasa Miljevic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Valalta u Rovinju svoj je naturistički kamp ogradila ni više ni manje nego žilet žicom, piše Istra24.hr, koji tvrdi i da se već ranije ta tvrtka nezakonito proširila i ogradila kamp i na kojem je nezakonito godinama poslovala da bi naknadno tražila izmjene u prostornom planu.  

Pretpostavljaju da to što je takva praksa prošla nekažnjeno usko povezana s time što je Davorin Flego (IDS), jedan od čelnika tvrtke, bio na čelu rovinjskog Gradskog vijeća, dok je njegov šogor Ivan Begić, desetljećima na čelu najmoćnijeg rovinjskog gradskog odjela za prostorno planiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od koga se to oni ograđuju? Koga se boje? Treba li to Istri u 21. stoljeću?, pitaju se mještani. Pogotovo u kontekstu velike bure koja se digla 2015. godine kada je Slovenija žilet žicu razvlačila na granici s Hrvatskom uz objašnjenjem da brane Schengenski prostor od navale izbjeglica.

'Zakonom i Pravilnikom je propisano ograđivanje'

Posljednji u nizu samovolje, rastezanje žilet-žice, Valata opravdava "učestalim krađama".  U odgovoru istarskom portalu, ističu kako je i Zakonom o ugostiteljskoj djelatnosti i Pravilnikom o razvrstavanju i kategorizaciji ugostiteljskih objekata propisana ograda te citiraju članak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navedeni uvjeti nisu opcionalni, nego se radi o strogim zakonskim uvjetima za razvrstavanje i kategorizaciju. Jedan od uvjeta je ograda oko cijelog objekta (kampa), a može biti prirodna ili postavljena s time da nije određena vrsta, niti se traži suglasnost Grada za takvo ograđivanje. S obzirom da je naš kamp zadovoljio sve stroge zakonske uvjete, razvrstani smo u kategoriju kampa. Naglašavamo da su samo pojedini dijelovi gornjeg dijela ograde zaštićeni bodljikavom žicom, i to isključivo radi sigurnosti, ističu u Valalti.

Image
'Bilo je ukusno, a usluga fantastična' /

Strani par oduševljen hranom u Rovinju: 'Naručili smo riblju platu za dvoje. Živimo u Parizu, tamo bi nas to stajalo bog zna koliko'

Image
'Bilo je ukusno, a usluga fantastična' /

Strani par oduševljen hranom u Rovinju: 'Naručili smo riblju platu za dvoje. Živimo u Parizu, tamo bi nas to stajalo bog zna koliko'

Među ostalim naglašavaju kako je odluka da se pojedini dijelovi dodatno zaštite rezultat učestalih provalnih krađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odabrana vrsta žice onemogućava laku provalu u kamp i oštećenje i rezanje slabijih žica, što pridonosi sigurnosti gostiju kampa i njihove imovine. Također, kamp prikolice, kamperi, šatori i brodovi ostaju i tijekom zimskog perioda u kampu na čuvanju. Ujedno ti dijelovi ograde nisu direktno dostupni gostima te svi gosti kampa koriste ulaznu recepciju za ulaz i izlaz. Dakle, nismo imali slučaj bilo kakvih ozljeda gostiju na dijelovima zaštićenim opisanom ogradom/žicom“, kažu u svom odgovoru i za kraj napominju "da je kamp od grada udaljen pet kilometara te da zbog toga niti građani  koji generalno borave u gradu Rovinju nisu izloženi opasnosti od ozljeda“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo