BURNA SJEDNICA / U Banovini napeto zbog Hajduka, HDZ-ova vijećnica: 'Grad treba preuzeti sva prava'

Splitski HDZ se ipak ogradio od izjave svoje članice

29.8.2018.
19:17
VOYO logo

Na maratonskoj sjednici splitskog Gradskog vijeća, koja još traje, gradonačelnik Andro Krstulović Opara podnio je izvješće o svom radu u prvih šest mjeseci ove godine. 
Među izdvojenim problemima bili su prometna infrastruktura, rad gradskih poduzeća, nedostatak vrtića te nezadovoljstvo dijela zaposlenika novim preustrojem Gradske uprave. Najviše je bure izazvala izjava jedne gradske vijećnice o Hajduku. 

Sedam godina nakon što je politika ostavila Hajduk na samrti, gdje ga je  i dovela, sve su glasniji oni koji bi htjeli da se upravo politika ponovno vrati u klub. Svoje motive opravdavaju lošim sportskim rezultatima. 

 „Grad sada treba kao većinski vlasnik preuzeti sva prava, a ne samo obaveze, a onda odlučiti o svom vlasništvu. U ovom trenutku grad ima samo obaveze, a nema nikakva prava“, kaže Ljubica Vrdoljak, gradska vijećnica HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željko Kerum, koji je bio gradonačelnik u trenutku kada je Hajduk gotovo ugašen, ublažio je svoje ranije izjave te poziva na zajedništvo. Smatra da je o smjeru Hajduka dobro raspravljati.

 „Ne da je dobro nega neophodno da vidimo u kojem smjeru pokrenit da to bude bolje, a što se tiče svega jasno je da smo svi na istoj strani. Ja sam bio navijač Hajduka i Torcida sam bio prije njih svih ostalih“, kaže Kerum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitski HDZ se ipak ogradio od izjave svoje članice.

 „Kolegica Ljubica Vrdoljak je iznijela svoj osobni stav i na tome bi se zadržao. HDZ grada Splita se cijelo vrijeme borio za depolitizaciju sporta“, kaže Tomislav Prljević, gradski vijećnik HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim  neargumentiranih izjava o klubu ipak treba reći da su vijećnici danas  obavili dobar posao pa se čini da se u ovom sazivu Gradskog vijeća uspijevaju nadvladati podjele.

 „Ja osobno to cijenim, neovisno o tome sa koje strani ovoga stola sjedili jer u konačnici ne raspravljamo o mome mandatu, ne raspravljamo o ovoj koaliciji, raspravljamo o boljitku ovog grada i hvala vam svima na tome“, kaže Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bilo, možda bi se i kod Hajduka trebalo držati one poznate "bez politike u njegovu butigu". 

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo