Tvrtka grca u dugovima, a direktor si naručio limuzinu

Vuča vlakova je 18. travnja raspisala natječaj za novu limuzinu svog novog direktora. Bio je to jedan od prvih poteza direktora čim je zasjeo u fotelju.

23.5.2012.
9:24
VOYO logo

Damiru Totu, direktoru tvrtke HŽ Vuča vlakova, jedan od prvih poteza nakon što je početkom ožujka ove godine imenovan na tu funkciju bila je nabava limuzine za sebe.

Prema pisanju Večernjeg lista, Tot si je nabavio novi Citroen C5 vrijedan 257,7 tisuća kuna, iako je Vuča vlakova prvi kvartal godine završila s gubitkom od 2,1 milijun kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vuča vlakova je 18. travnja raspisala natječaj za novu limuzinu svog direktora, a prema specifikacijama čini se da je Tot želio nabaviti baš Citroen jer se među obveznom opremom navodi i hidraulični ovjes koji imaju isključivo Citroenova vozila.

Natječaj je završen 8. svibnja i na njega je, očekivano, s obzirom na specifikacije, stigla samo jedna ponuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tot bez pravih objašnjenja

Tot je u svoju obranu kazao kako postojeći operativni leasing službenog vozila istječe s 31. svibnjem ove godine te je ustvrdio da su u dokumentaciji za nadmetanje definirane tehničke specifikacije vozila i da nije navedena marka i tip vozila pa kaže da to znači da su zainteresirani ponuđači mogli ponuditi bilo koju marku i tip vozila koji zadovoljavaju po tehničkim karakteristikama!

Nije odgovorio na pitanje kako objašnjava nabavu nove limuzine za sebe u situaciji kada Vuča vlakova ima milijunske gubitke, a uskoro neće ni postojati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo