kronike iz londona / Tvrde da su bez prebijene pare, a mi smo istražili kako žive članovi nekoć najbogatije hrvatske obitelji

Jedan bjegunac, jedan osobni bankrot, dvanaest uhićenja, šest selidbi, dva razvoda i beba

7.9.2018.
19:19
VOYO logo

Jučer je na sudu u Londonu Ivica Todorić dobio još 28 dana za pripremu obrane uoči konačne odluke o tome hoće li biti izručen Hrvatskoj. No, prije toga seli se u znatno jeftiniji kvart. 

Je li osim domaćeg gospodarstva najveća afera u povijesti Hrvatske uzdrmala i živote nekoć najbogatije obitelji? Istražili smo gdje su i što rade Todorići. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan bjegunac, jedan osobni bankrot, dvanaest uhićenja, šest selidbi, dva razvoda i beba. Za stvarni život - nevjerojatno. Todorići nakon izbijanja afere nisu ni sjena obitelji kakva su bili nekoć. 

Prije godinu dana jedan od najmoćnijih ljudi u ovom dijelu Europe, danas je tvrdi, bez prebijene pare. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na računima nema ništa. Nula", tvrdi Ivica Todorić.

Tko je običnim smrtnicima kriv što nemaju tako dobre i imućne prijatelje i rodbinu koji bi im plaćali stan u Londonu. Iako je nedavno morao elitnu četvrt zamijeniti naseljem zvanim Mala Jugoslavija. Barem društva neće nedostajati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča narod i o tome tko plaća te skupe odvjetnike. Ne samo Čedu Prodanovića i Jadranku Sloković nego i suprugu bivšeg britanskog premijera Tonyja Blaira, čija je cijena 9 i pol tisuća kuna - po satu. U njegovu timu je i odvjetnik Tony Hines koji je branio i Berlusconija, a Ivica Todorić i dalje tvrdi da nema tajne račune. 

"Nikad, nigdje. Pazite, nigdje na svijetu. Nigdje, jedan euro nema od Ivice Todorića. Ni preko nekoga drugoga, ni Kajmani ni vraga ni jarca. Nigdje nema. Nula. Nula", ponavlja Ivica Todorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo toliko, nula ili ništa, je imovina Todorićevog starijeg sina Ante. On je u Londonu pokrenuo postupak osobnog bankrota. 

"Njegova financijska situacija u ovom trenutku nije sjajna", rekao je Fran Olujić, odvjetnik Ante Todorića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ni ljubavna. Supruga, bivša missica Martina Todorić, koja ga je nekoć toliko zaljubljeno gledala napustila ga je i s djecom preselila u Beč. Prije toga potpisala je papire za razvod. 

Sa suprugom više ne živi ni Todorićeva kći Iva. Ovog je ljeta bila na vortex ljetovanju motivacijske govornice Ane Bučević koje je platila 16 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam bila bolesna i nakon što sam čudesno ozdravila, zapravo, promijenila sam svoj život iz korijena. Počela sam radit na sebi", pojasnila je Iva Todorić. 

Jedino lijepo što se ovog obitelji dogodilo posljednjih mjeseci je rođenje malenog Vida, sina Ivana Todorića i manekenke Milice Mihajlović. I to što unatoč svim nevoljama Vesna i dalje pod ruku drži svog muža. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo