TUŽNO ZA GLEDATI: /

Proizvođači zaoravaju tone krumpira. Zašto? Ne mogu ga prodati, čak ni za 50 lipa po kilogramu...

Image

Lani se na oko 2.500 hektara međimurskih polja godišnje proizvelo oko 60.000 tona krumpira, što je dostatno za 70% hrvatskih potreba

18.12.2020.
20:39
VOYO logo

Tomica Sršan, proizvođač krumpira iz Belice, danas je s tugom u srcu i 'knedlom u grlu' počeo zaoravati krumpir koji još nije ni izvadio sa svojih oranica, javlja eMeđimurje. I drugi proizvođači ga slijede u tome...

Kod Tomice Sršana se radi o 40 tona visokokvalitetnog krumpira koji se kao takav, kada su vremena bila drugačija, znao prezentirati daleko od Belice. Ove godine to neće biti tako jer krumpir koji još nije stigao plasirati na tržište više nema kupaca, premda on za kilogram traži tek 50 lipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema zainteresiranih niti za tu cijenu", kaže tužno i dodaje da mu jedino preostaje njegovo zaoravanje kako bi oranice pripremio za zimu. Nažalost, njegovim su stopama krenuli i ostali njegovi sumještani jer im drugo ne preostaje.

Žalosno i tužno za međimurski kalamper koji je prije tri godine dobio novac Ministarstva poljoprivrede za specifikaciju oznake zemljopisnog podrijetla, a što je bila inicijativa Udruge međimurskih proizvođača merkantilnog krumpira. Lani se na oko 2.500 hektara međimurskih polja godišnje proizvelo oko 60.000 tona krumpira, što je dostatno za 70% hrvatskih potreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gospodin savršeni aus
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo