TUŽNA PRIČA IZ ZAGREBA: / Nakon smrti supruga, Ana s djecom živi u teškom siromaštvu

Image
Foto: RTL

Nemaju struje, vode, ni novca za stvoriti ugodan dom. Njihov je život krenuo nizbrdo prije sedam mjeseci, nakon što ih je iznenada napustio otac.

23.7.2015.
14:36
RTL
VOYO logo

Teško se suše suze na Aninim obrazima. Samo pogled na djecu Ivana i Vitu stvara joj knedlu u grlu. Žive u teškom siromaštvu, između golih ciglenih zidova, bez struje, vode i grijanja.

A život joj je do prije samo sedam mjeseci izgledao puno ljepše. Ona je tek rodila Vitu, suprug je radio, živjeli su u kući s njegovom obitelji. No, on je iznenada u snu umro od srčanog udara u prosincu prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za njih nije bilo mjesta

"Zbog tuge boli i svega su se narušili međuljudski odnosi sa njegovom obitelji tako da jednostavno više nije bilo mjesta za mene i moju djecu tamo", kaže za RTL samohrana majka Ana Plečko.

Od svibnja ovaj složni trojac živi u potkrovlju kuće Anine majke gdje nema gotovo ničega. Snalaze se s porodiljnom naknadom, a i Ana se ne boji posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutno sam našla, radim od 5-7, čistim jedan kafić. To je od porodiljnog do porodiljnog, kad zafali za kruh i mlijeko. I imam jedan posao koji me čeka kod jedne moje drage prijateljice za tjedan dana", kaže Ana.

Materijal i ruke - najvažniji

No, kada se i zaposli u kafiću, na račun će joj sjesti kredit kojeg je naslijedila od pokojnog supruga. Nepozvani kućni ljubimci sada su im u neuređenom potkrovlju im najveći problem, a kada dođe zima bit će puno gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana nema vremena, zato vas moli da posjetite Facebook stranicu Podrška samohranoj majci Ani Plečko, gdje ćete naći sve informacije ako joj želite pomoći.

"Znači, ja ne tražim financijsku pomoć kao financijsku pomoć, nego eto nešto materijala da se skupi, neke ruke da se nađu, da se barem jedna soba sredi. Poslije kad ću ja raditi, ja ću malo po malo", kaže Ana u razgovoru za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo