Hrvati plaćaju sladoled osam, a Nijemci 15 kuna

Hrvatica udana za Nijemca, koja ljetuje u u Crikvenici, naručila je sladoled na hrvatskom jeziku i platila ga 8 kuna, a njezin suprug, koji ga je naručio na njemačkom, platio je 15 kuna.

20.7.2012.
9:14
VOYO logo

Glavni junak priče je jedan prodavač sladoleda na štandu u Crikvenici. Pripovjedačica je Hrvatica koja je prije 25 godina trbuhom za kruhom otišla u Njemačku. Kao što to često biva, u Njemačkoj je našla ljubav i sa suprugom i djecom već godinama dolazi na ljetovanje na Jadran.

Našli su apartman i dogovorili cijenu. Točnije, cijenu je dogovorila Hrvatica. No, kad su stigli ispred apartmana s njemačkim registarskim tablicama, vlasnik apartmana je uočio: "Eh, vi ste iz Njemačke". I odlučio podići cijenu za 15 eura jer Nijemcima novac nije problem kao "našima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inflacija 100 posto

Podizanje cijene apartmana tek je uvod u priču o prodaji sladoleda, piše Novi list. Hrvatsko-njemačka obitelj odlučila je osvježiti se: najprije dolazi majka s jednim djetetom i na hrvatskom jeziku traži i kupuje sladoled. I dobiva ga za osam kuna. Nekoliko koraka za njom dolazi i otac Nijemac s drugim djetetom i na njemačkom jeziku kupuje sladoled. Cijena sladoleda: 15 kuna. Prema kalkulacijama vrsnog sladoledara inflacija je u pola minute dosegla 100 posto.

Pitanje je kako će Hrvatica svom suprugu objasniti razliku u cijeni sladoleda, a još je veće pitanje hoće li se s ovim trgovcem iz Crikvenice, ali i sličnim kojih zasigurno nije malo, pozabaviti nadležne institucije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo