TURISTI NA TRIPADVISORU POPLJUVALI BISER JADRANA: / 'Nije moguće da je ovako... Ovo je izvanredno stanje'

Image
Foto: Profimedia

Kako su brojni turisti u posljednjih mjesec dana 'poljubili vrata', razočaranih komentara sve je više

25.5.2019.
16:00
Profimedia
VOYO logo

Višemilijunski dug prema gradu i državi i nepostojanje ugovora o koncesiji zatvorili su dubrovačku žičaru. I od tada je prošlo gotovo mjesec dana, piše portal vijesti.hr. Dubrovnik je dobro poznat po svojim zidinama te staroj jezgri, a atrakcija koja zauzima treće mjesto u ovom među turistima popularnom gradu je žičara. Barem tako kaže Tripadvisor.

Budući da žičara nije "u pogonu", turisti su iznimno nezadovoljni i frustrirani. Na Tripadvisoru žičara ima 12 tisuća komentara i visoku ocjenu. No, kako su brojni turisti u posljednjih mjesec dana "poljubili vrata", razočaranih komentara sve je više. Hazel i Tammy došle su iz daleke Australije s listom dubrovačkih želja, među njima je i vožnja žičarom. Za RTL su rekle da su vrlo razočarane jer žičara ne radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GRADONAČELNIK DUBROVNIKA: 'Zatvaranje žičare je dokaz djelovanja pravne države i najbolja reklama za Hrvatsku'

Image
GRADONAČELNIK DUBROVNIKA: /

'Zatvaranje žičare je dokaz djelovanja pravne države i najbolja reklama za Hrvatsku'

Image
GRADONAČELNIK DUBROVNIKA: /

'Zatvaranje žičare je dokaz djelovanja pravne države i najbolja reklama za Hrvatsku'

Zbog zatvorene žičare taksisti od turista traže 50 eura za vožnju do vrha Srđa

Istu priču o žicari imaju gotovo svi turisti u Dubrovniku i puni su negativnih komentara, što je RTL i provjerio. Razočarani su i Robert i Nancy koji su iz SAD-a potegnuli do Dubrovnika. Mnogi u komentarima spominju neplaćanje koncesije gradu, razočaranje, korupciju. Žičaru su carinici zatvorili prije mjesec dana zbog višemilijunskog duga prema gradu državi i carini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

08.08.2015., Dubrovnik - Voznja gradskom zicarom na Srdj. Turisti u velikom broju odlaze na Srdj kako bi uzivali u panorami grada. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

"Izuzetno uživamo u Hrvatskoj. Došli smo u Dubrovnik, pogotovo kako bismo se provozali žičarom jer je iz nje najbolji pogled na grad. Razočarali smo se kad smo doznali da ne radi", govore za RTL nezadovoljni Robert i Nancy.

Mato Franković, dubrovački gradonačelnik govori kako bi se naknada trebala plaćati, te da se radi na rješavanju svih sudskih i upravnih sporova. Tek tada potpisat će se Ugovor o koncesiji s vlasnikom. Dok oni čiji posao ovisi o žičari negoduju, njezino zatvaranje drugima je podebljalo posao. Naime, taksisti do vrha Srđa od turista traže i do 50 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od kada se zatvorila žičara, ovo je izvanredno stanje. Kolona odozgo, kolona odozdo. To samo voze, voze, voze. Nitko živ nije vidio ovoliki promet. Nije moguće da je ovako. Sve je došlo na ovaj naš jadni put", govori stanovnik Bosanke Luko Paskojević.

Ima i onih kojima su prijevozno sredstvo do Srđa vlastite dvije noge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo