vrijednost - 100 milijuna eura / Turci šire posao: u bivšoj tvornici Maraske otvara se prvi Hyattov hotel u Hrvatskoj

Poznati lanac hotela Hayat ulazi u Hrvatsku preko Zadra. Prvi hotel bi kroz ulaganje turske Douš grupe - treće najbogatije kompanije u Turskoj - trebali otvoriti za dvije godine

22.9.2016.
19:05
VOYO logo

Na mjestu stare zgrade tvornice likera za dvije godine - a na 250. rođendan likera Maraschino - vrata bi trebao otvoriti Hyatt Regency Zadar Maraska. Projekt spajanja poznatog hrvatskog brenda likera s brendom međunarodnog lanca hotela dragulj je u kruni ulaganja turske Do'uš grupe u Hrvatsku.

"Maraska je jako važan hrvatski brand. Sama zgrada je kulturno naslijeđe, a Do'uš je u svojih 55 godina postojanja uvijek znao prepoznati i cijeniti važnost kulturne baštine. Ovim hotelom mi želimo udahnuti novi život ovom projektu koji je prije svega hrvatski projekt", tvrdi Ferit Sahenk, vlasnik Dogus grupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lanac Hyatt u Zadru otvara svoj prvi hotel u Hrvatskoj i na Jadranu, ali vjeruju ne i zadnji.

"Imamo namjeru otvoriti hotele i u drugim hrvatskim gradovima poput Zagreba, Splita i Dubrovnika. Ono što tražimo je najbolja lokacija u gradu, kombinacija moderne i stare gradnje te angažiranje najboljih arhitekata i dizajnera", kaže Jacqoues Morand, regionalni potpredsjednik Hyatt International Hotels and Resorts.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekadašnja tvornica novo ruho i nadogradnju dobit će kroz arhitektonsko rješenje hrvatskog arhitekta Borisa Podrecce.

"Zamislili smo ga kao gradski hotel, hotel koji Zadar zaslužuje. On će se sastojati od rezidencijalnog i komercijalnog dijela i bit će nešto novo što se nudi u Zadru i Hrvatskoj", Burak Baykan, regionalni direktor Dogus grupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hotel sa 130 soba i prateće naselje od 115 luksuznih apartmana vrijedni su 100 milijuna eura. time se ulaganja Do'uša u hrvatsku penju na 350 milijuna eura.

"Kada toliko puno ulažete u jednu državu, tada više ne možete biti samo investitor, nego morate biti i prijatelj ove države, pa vas evo tako i osovljavam", Anton Kliman (HDZ), tehnički ministar turizma

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hyatt Maraska je gradskim ocima važan jer će otvoriti 200 radnih mjesta, a imat će i kongresni centar 

"Ovaj hotel će sa svojim sadržajem će omogućavati i proširenje turističke sezone na način da će se, u to sam siguran, cijele godine ovdje održavati i kongresi i savjetovanja i tako dalje", rekao je Božidar Kalmeta, zadarski gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idući korak, koji Do'uš već dugo planira, je i vlasništvo nad obližnjom marinom.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo