SAMO JEDAN PRIZNAO KRIVNJU / Pretukli ga u Vinkovcima, on potom oslijepio. Napadači osuđeni, sin bivšeg HDZ-ova zastupnika dobio uvjetnu kaznu

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Daniel Hodak, Domagoj Culej i Gabrijel Čekić su osuđeni na uvjetnu kaznu od šest mjeseci zatvora, koju neće odraditi ako u naredne dvije godine ne ponove kazneno djelo. Luka Miškulin osuđen JE na pet godina i četiri mjeseca zatvora

2.2.2024.
18:21
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

Zbog tučnjave u Vinkovcima krajem kolovoza 2018. godine, u kojoj je Ivan Mikuljan zadobio teške i po život opasne ozljede od kojih je i oslijepio, danas je na Općinskom sudu u Vukovaru Luka Miškulin osuđen na pet godina i četiri mjeseca zatvora. Trojica drugih optuženika dobila su uvjetne kazne, piše Index.

Daniel Hodak, Domagoj Culej i Gabrijel Čekić su osuđeni na uvjetnu kaznu od šest mjeseci zatvora, koju neće odraditi ako u naredne dvije godine ne ponove kazneno djelo. Domagoj Culej je sin bivšeg HDZ-ovog zastupnika Steve Culeja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na drugom ročištu 12. ožujka 2021. Mikuljan je svjedočio i rekao da ne zna kako je došlo do tučnjave. Svjedok Luka Pranjković (20) rekao je da su gotovo svi znali zašto se ide u Vinkovce, "da se pomire, a ako ne, onda da se potuku".

"Stajali smo u krugu i svađali se. Tučnjavu je počeo Luka Miškulin, koji je šakom udario Mikuljana, koji je pao. I ja sam zadobio udarac, a kada sam pao, dobio sam još nekoliko udaraca", svjedočio je Pranjković. Dodao je da je preko Facebooka poslao poruku Ćekiću te da su se dogovorili za sastanak u Vinkovcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'To kao da se usadilo u srž Hrvata' /

Liječnicima bombonijera i vino, 15 tisuća eura za oslobađajuću presudu: Ovo je cjenik korupcije u Hrvatskoj

Image
'To kao da se usadilo u srž Hrvata' /

Liječnicima bombonijera i vino, 15 tisuća eura za oslobađajuću presudu: Ovo je cjenik korupcije u Hrvatskoj

Nakon izricanja presude, Ivan Mikuljan je izjavio da nitko od optuženika nije stupio u kontakt s njim kako bi mu se ispričao za pretrpljeno. Mikuljan je također izrazio nezadovoljstvo trajanjem suđenja, koje je počelo 2020. godine.

Odvjetnik Ivana Mikuljana, Ivan Kalauza, komentirao je da je očekivao osuđujuću presudu, ali je upitao duljinu izrečenih uvjetnih kazni, smatrajući ih preblagima te postavlja pitanje o poruci koja se šalje javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnica Luke Miškulina, Sandra Karalić, tvrdi da je cijeli postupak temeljen na nezakonitim dokazima, a odvjetnica Domagoja Culeja, Višnja Mišin, nazvala je presudu kompromisom suda koji je bio pod pritiskom javnosti.

Samo jedan od optuženika, Gabrijel Čekić, priznao je krivnju. Tvrdi da je prethodna tučnjava u Rokovcima tjedan dana prije incidenta u Vinkovcima potaknula niz prijetnji i verbalnih sukoba, što je dovelo do konačne tučnjave u kojoj je Mikuljan zadobio ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domagoj Culej, inače poznat po hvalisanju očevom plaćom i citiranju kontroverznih stihova na društvenim mrežama, dobio je uvjetnu kaznu. "Ljudi pa nije placa samo 14.500,pa to je bez putnog troska i svega ostalog,posto niste upuceni placa mu je punoooooooo vecaaaa,hvala na razumijevanju hahahahhhaah", napisao je Culej na svom profilu.

POGLEDAJTE VIDEO: Tučnjava u kojoj su pretučeni maloljetnici zgrozila Vukovarčane: 'Navijaj, ali da se tučeš s nekim...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo