CIKLONA URŠULA / Tuča zabijelila Dalmaciju: grmljavinski neverini od Splita do Konavala

Sve je to dio još jedne siječanjske ciklone po imenu Uršula, jučer je donijela jaki lebić, tramontanu, jugo, kiše nije bilo previše, a pred kraj dana i jaku tuču koja je u kratko vrijeme zabijelila dio mjesta uz obalu

13.1.2016.
9:06
VOYO logo

Jako grmljavinsko nevrijeme s kišom i tučom, ponegdje veličine oraha, zahvatilo je sinoć dio Dalmacije, a slične neprilike označile su i početak srijede, na mućkom području, u Zabiokovlju te na Mosoru bilo je i susnježice, a mnoge je uz obalu ovoga jutra probudila jaka grmljavina, piše Slobodna Dalmacija.

Sve je to dio još jedne siječanjske ciklone po imenu Uršula, jučer je donijela jaki lebić, tramontanu, jugo, kiše nije bilo previše, a pred kraj dana i jaku tuču koja je u kratko vrijeme zabijelila dio mjesta uz obalu, od Podstrane do Konavala, bilo je tuče u Splitu, u Baškoj vodi, a na drugim mjestima donijela je tek kišu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neverin se potom preko Mosora i Podstrane premještao dalje prema Omišu i njegovom zaleđu. U Gatima je, primjerice, napadalo nekoliko centimetara tuče. Nevrijeme je tijekom večeri nastavilo jačati pa se snažno obrušilo na okolicu Baške Vode, Zadvarje, sve do Zagvozda. Grmljavinskih pljuskova praćenih izraženijom tučom bilo je i u dolini Neretve, te na širem dubrovačkom području. U dijelovima Konavala zna tuče bila su malo manja od veličine oraha, stoga se pretpostavlja da su mogla izazvati i manju materijalnu štetu na automobilima, piše Crometeo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo