Todorić za RTL Direkt / 'Pravosuđe je bez pritisaka, siguran sam da će sud donijeti pravednu odluku'

Todorićev odvjetnički tim će pokušati potkrijepiti činjenice iz afere Hotmail i grupe Borg i pokušat će uvjeriti suca da odobri zahtjev za izručenjem

24.10.2018.
22:30
VOYO logo

Visoki sud u Londonu u četvrtak u 10:30 po loklanom vremenu bi trebao donijeti konačnu odluku o pravu na žalbu osnivača Agrokora Ivice Todorića na odluku o njegovu izručenju Hrvatskoj.

Reporter Goran Latković čuo se s Ivicom Todorićem putem SMS poruka. Todorić kaže da ne zna kakva će biti odluka, da je u Londonu pravni sustav neovisan, da je pravna država uspostavljena stoljećima te da pravosuđe nije podložno nikakvim političkim pritiscima ili korupciji. "Siguran sam da će sud donijet pravednu odluku", poručio je Todorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan D za Todorića

Todorićev odvjetnički tim će sutra pokušati potkrijepiti činjenice iz afere Hotmail i grupe Borg i pokušat će uvjeriti suca da odobri zahtjev za izručenjem. Ako ga sud odobri, kreće novi proces za Todorića, to bi bila dobivena bitka za njega jer bi proces mogao trajati dulje od godinu dana.

Ukoliko sud odbije zahtjev samo počinje izručenje u Hrvatsku. To može trajati 10 dana dok se usuglase hrvatska i britanska policija, dok se riješi papirologija, a onda bi Todorić trebao krenuti u Remetinec. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo