TROJICA HRVATA ZBOG TONE KOKAINA SPROVEDENA U PRITVOR: / Slučaj je preuzeo madridski sud nadležan za trgovinu drogom

Image
Foto: Guardia Civil

Trojica Hrvata uhićenih u srijedu na Kanarskim otocima određen je pritvor uoči nastavka suđenja zbog šverca gotovo tone kokaina u jedrilici

14.9.2020.
21:28
Guardia Civil
VOYO logo

Trojici hrvatskih državljana uhićenih u srijedu na Kanarskim otocima pod sumnjom za trgovinu kokainom određen je pritvor uoči nastavka suđenja, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik Civilne garde. Muškarci Z. K. (42), M. M. B. (27) i F. S. (24) nalaze se u pritvoru na Kanarskim otocima, španjolskom otočju uz zapadnu obalu Afrike, nakon što je španjolska policija Civilna garda izvijestila u subotu kako je u njihovoj jedrilici pronašla tonu kokaina.

"Određen im je pritvor, nisu odvedeni na (Iberski) poluotok u Španjolsku, nego se nalaze na Kanarskim otocima", rekao je glasnogovornik Središnje operativne jedinice (UCO) Civilne garde u telefonskom razgovoru za Hinu. UCO je nadležan za istraživanje i progon organiziranog kriminala. Glasnogovornik je dodao kako je u petak lokalni istražni sudac odredio pritvor trojici hrvatskih državljana te da su vjerojatno pritvoreni na otoku Tenerife.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
[VIDEO] NA KANARIMA 'PALI' HRVATI S GOTOVO TONOM KOKAINA! /

Ulična vrijednost je 40 milijuna €; Sve je pokrenula hrvatska policija

Image
[VIDEO] NA KANARIMA 'PALI' HRVATI S GOTOVO TONOM KOKAINA! /

Ulična vrijednost je 40 milijuna €; Sve je pokrenula hrvatska policija

Moguć transfer u Madrid

Na Tenerifama lokalni glasnogovrnik Civilne garde nije odgovarao na pozive. Postupak vodi sud u Madridu, nadležan među ostalim i za trgovinu drogom, pa je za očekivati da će u idućim danima pritvorenici biti prebačeni u Madrid. Glasnogovornik suda u Madridu u ponedjeljak nije odgovorio na upit. Odvjetnik pritvorenika nije bio dostupan za komentar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodna istraga, u kojoj je sudjelovala i hrvatska policija, počela je u veljači a u srijedu rano ujutro je Civilna garda zaustavila hrvatsku jedrilicu "Majic" s troje članova posade. Nalazili su se 163 kilometra od kanarskog otoka La Palma. U unutrašnjosti jedrilice je pronađeno 980 paketa s tonom kokaina, priopćila je Civilna garda u subotu.

Išli prema Brazilu, završili u Africi

Tvrdi kako su se hrvatski državljani bili otisnuli na more s kanarskog otoka Lanzarote te prijavili put prema Brazilu, no onda su skrenuli s njega te pošli uz obalu zapadne Afrike. U području Gvinejskog zaljeva su s nepoznatog broda ukrcali drogu pa zaplovili natrag prema Kanarskim otocima, navela je Civilna garda u priopćenju. Kada su se približili La Palmi zaustavio ih je brod Civilne garde te sproveo na otok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo