Najviše intervencija /

Tri zagrebačke ulice drže rekord u broju dignutih automobila: Šokirat će vas iznos naplaćenih kazni!

Image
Foto: Davor Puklavec/Marko Lukunic/Domink Grguric/Petar Glebov/PIXSELL

Svakodnevno smo suočeni s vozačima koji se parkiraju tamo gdje ne smiju

15.2.2019.
14:13
Davor Puklavec/Marko Lukunic/Domink Grguric/Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Od podignutih nepropisno parkiranih automobila, kao i od dnevnih parkirnih karata izdanih nakon isteka parkinga ili pak od onih koji su odlučili okušati sreću pa ne platiti parkiranje, Zagrebparking je u 2018. godini zaradio više od 25 milijuna kuna, piše tportal. 

No, iz kojih se ulica najčešće podižu automobili i gdje se najčešće izdaju dnevne parkirališne karte? U Zagrebu je sve teže naći parkirno mjesto, na samo u središtu grada, već i u kvartovima koji su dosta udaljeni od njega. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skoro pa je nemoguće pronaći parkirno mjesto na Jarunu, u Španskom, Trnskom, Prečkom, Travnom i brojnim drugim kvartovima, iza 21 sat. Ukoliko radite u centru grada, sigurno samo maštate o nekom parkirnom mjestu u širem centru. Zato smo svakodnevno suočeni s vozačima koji se parkiraju tamo gdje ne smiju. 

Najviše intervencija u tri ulice

No, u tri ulice u Zagrebu vozači posebno vole ostaviti svoj automobil izvan obilježenih mjesta, a upravo je u njima prošle godine Zagrebparking imao najviše intervencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To su ulice Opatovina, Magazinska i Radnička. Prema podacima koje je tportal dobio od Zagrebparkinga, u Opatovini je pauk tijekom 2018. godine podigao 709 vozila, ispada da je prosječno odvozio gotovo dva auta dnevno.

U Radničkoj, tzv. "Zagrebačkom Champs-Élyséesu", pauk je u prošle godine odveo 505 automobila.

Koliko je zaradio Zagrebparking?

Tako je Zagrebparking prošle godine samo od podizanja nepropisno parkiranih vozila uprihodio 8,63 milijuna kuna. Isto tako, napomenuli su kako nepropisno parkirana vozila premještaju isključivo po pisanoj naredbi komunalnog ili prometnog redarstva te nadležne postaje prometne policije.

Kupljene dnevne parkirne karate vozači moraju istaknuti s unutarnje strane vjetrobranskog stakla vozila u roku od pet minuta nakon parkiranja vozila. Parking mogu platiti i na neki drugi način, primjericem slanjem SMS poruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagrebparkingu kažu da su najveći prihod u 2018. ostvarili u Prilazu Gjure Deželića, Martićevoj ulici te na Radničkoj cesti. Tako su prihodi od izdanih dnevnih parkirnih karata u 2018. godini iznosili 17 milijuna kuna, piše tportal

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo