TROMA VLAST / Treba popuniti više od 300 fotelja, a HDZ i Most se još uvijek nisu uspjeli dogovoriti oko imenovanja

Stvar će biti malo kompliciranija zbog Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i MOST-a te zbog namjere prvih da čelnike javnih tvrtki biraju bez javnog natječaja i drugih koji to ne žele

1.2.2016.
18:49
VOYO logo

Prije prvih zadataka, premijera Oreškovića i ministre sljedećih dana čeka kadroviranje. Trebaju odabrati zamjenike i pomoćnike, šefove agencija i zavoda te javnih poduzeća.

Stvar će biti malo kompliciranija zbog Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i MOST-a te zbog namjere prvih da čelnike javnih tvrtki biraju bez javnog natječaja i drugih koji to ne žele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
optimalno ustrojena ministarstva /

Most na Facebooku: Zapošljavanje će biti moguće samo po formuli 'dva za jedan'

Image
optimalno ustrojena ministarstva /

Most na Facebooku: Zapošljavanje će biti moguće samo po formuli 'dva za jedan'

Cijelu situaciju pobliže nam je u RTL-u Danas objasnila reporterka Nataša Božić.

"Samo u tzv. drugom ešalonu političkih i upravljačkih dužnosti treba popuniti više od tri stotine fotelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba izabrati 20 zamjenika ministara, 69 pomoćnika ministara, tu je i 56 javnih tvrtki od posebnog interesa u kojima se biraju uprave i nadzorni odbori, i još je tu 184 agencije, zavoda, instituta, fondova...

Veliki posao i ako ustroj Vlade ostane kakav jest, a kako čujemo, pripremaju se izmjene u načinu funkcioniranja Vlade, vraćaju se državni tajnici umjesto pomoćnika ministara pa će to zasigurno još rastegnuti čitavu stvar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelnici javnih poduzeća moraju svoj mandat staviti na raspolaganje u roku od 15 dana od potvrđivanja nove Vlade, a mandat zamjenika odmah je na raspolaganju novoj vladi.

Vlada Zorana Milanovića došla je na vlast pripremljena: samo tjedan dana nakon potvrđivanja u Saboru održali su prvu sjednicu na kojoj su odmah imenovali 16 zamjenika ministara, 26 pomoćnika, a u roku od 70 dana uslijedila su i imenovanja u javnim tvrtkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znamo da je prošlo devet dana od potvrđivanja Vlade Tima Oreškovića, prva sjednica nove vlade već je održana, ali bez imenovanja zamjenika ili pomoćnika ministara.

Vijeće za suradnju će raspravljati ovoga tjedna prvo o kandidatima za zamjenike ministara no, izvori u vladajućoj koaliciji kažu kako nije izgledno da će se već ovog tjedna uspjeti dogovoriti oko imenovanja", kaže RTL-ova reporterka Nataša Božić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo