Treba li tolerirati mamurluk na poslu?

S početkom Svjetskog nogometnog prvenstva započela su i druženja u kafićima i ispijanje većih količina alkohola.

15.6.2010.
13:08
VOYO logo

Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da na stotine tisuća zaposlenih na posao dolazi s mamurlukom. Točnije, riječ je o 10 posto britanske radne populacije, koji dvaput tjedno dolaze na posao s mamurlukom, pa su samim time i manje produktivni.

Istraživanje je provedeno na tisuću zaposlenih Britanaca. Od onih koji su priznali da na posao dolaze s mamurlukom, jedan od petero je priznao i kako je radio greške na poslu i jedva uspijeva imati stvari pod kontrolom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedam posto zaposlenih koji su na posao dolazili s mamurlukom, odlazili su ranije s posla zbog mučnine, dok su dvije trećine ispitanih rekli kako su se o svom mamurluku šalili sa šefom i ostalim kolegama. Ipak, 89 posto ispitanika smatra da je dolaženje na posao s mamurlukom neprihvatljivo ponašanje.

A što mogu učiniti poslodavci? U zemlji domaćinu Svjetskog nogometnog prvenstva, Južnoafričkoj Republici, alkoholiziranje na poslu ili dolazak na posao u mamurnom stanju osnov je za otkaz, jer predstavlja teško kršenje radne etike, piše Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, tu se povlači i pitanje razumijevanja za zaposlenike koji i van nogometne groznice posežu za čašicom. Direktori bi trebali imati razumijavanja za zaposlenike koji imaju problema s alkoholom, ili bi u tvrtci trebale postojati osobe koje mogu procijeniti koliko je neka osoba sklona alkoholu i intervenirati.

Ipak, ako je zaposlenik ignorirao više upozorenja nadređenih, prirodno je da i nadređenima nestane strpljenja. Zato, oprezno s nogometnim 'zanošenjem' u kafićima!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo