KAMPANJA ZA METROPOLU / Treba li srušiti Istok stadiona na Maksimiru: Evo kakav stav imaju kandidati za gradonačelnika!

Kampanje kandidata za zagrebačke izbore se zahuktavaju

20.3.2021.
20:47
VOYO logo

Kampanje kandidata za zagrebačke izbore se zahuktavaju. Od zelenih površina, spalionice otpada i prometne zagušenosti - kao tema se našao i maksimirski stadion. 

Posljednja kandidatkinja u nizu, Jelena Pavičić Vukićević obišla je čak tri četvrti - poput nekad Milana Bandića, no tvrdi da još nije u kampanji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ova subota kao i prijašnjih nekoliko. Kandidati za gradonačelnika raspršeni po gradu. U stilu svog prethodnika, Jelena Pavičić Vukičević od jutra je na nekoliko lokacija. Pa iako je prije dva dana službeno ušla u utrku za Zagreb, tvrdi da nije u kampanji.

"Hvala vam lijepo na pitanju. Ovo su redovite aktivnosti gradske uprave, Holdinga i povezanih društava", kaže Pavičić Vukičević i dodaje da to nema veze s kampanjom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filipović na Peščenici

HDZ-ov kandidat Davor Filipović našao se pak na Peščenici, utvrdi Bandićevih glasača i mjestu njegovog političkog puta.

"Okupili smo se danas u Resniku kako bih još jednom poslao poruku ne otpadu u Resniku, kako to najavljuju neki od mojih protukandidata poput Tomaševića, ali da izgradnji komunalne infrastrukture", kaže Filipović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je nekolicina aktivista prosvjedovala protiv spalionice otpada, ali i ministra Ćorića - uz Filipovića je bio ministar Tomo Medved.

"Drago mi je da sam zajedno s našim kandidatom, Davorom Filipovićem, čovjekom koji vam je u pet minuta dao jasnu sliku sadržaja svog programa", kazao je Medved.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klisović u Sesvetama

Na istoku, ali s građanima Sesveta, družio se SDP-ov Joško Klisović i kao najveći problem istaknuo prometnu zagušenost.  

"I zato je važno, visoko na listi prioriteta je pitanje produženja Branimirove ulice. Ako produžimo Branimirovu, time smo na neki način odčepili te prometne čepove i to ćemo sigurno raditi", kazao je Klisović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomašević na Trešnjevci

Ovoga puta na Trešnjevci jug, gdje je Tomašević sa svojim suradnicima nastavio zelenu kampanju. 

"Zelene površine ne bi smjele biti neiskorištene građevinske parcele, a to je zapravo prostorna politika sadašnje gradske vlasti da su zelene površine još nerealizirane građevinske parcele", kazao je kandidat za gradonačelnika iz Možemo! Tomislav Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba li rušiti Istok?

A politika Bandićeve nasljednice je da se kreće u rušenje istočne tribine maksimirskog stadiona i građenje nove.

No, i HDZ-ov i SDP-ov kandidat su složni protiv te ideje - Dinamu je, kažu, potreban novi stadion, dostojan uspjeha njegovih nogometaša. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo