Babina Greda / Tražite posao kao čistačica? Prvo morate proći testiranje opće kulture

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Osim testiranja, bilo bi poželjno da kandidat ima i radnog iskustva

22.11.2018.
7:47
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Općina Babina Greda u potrazi je za čistačicom/dostavljačicom te je prošlog tjedna raspisan natječaj za prijam u radni odnos na neodređeno vrijeme. No, idealan kandidat mora zadovoljavati nekoliko uvjeta:

  • Mora imati nižu stručnu spremu ili osnovnu školu
  • Poželjno je i radno iskustvo 
  • Kandidati koji budu ispunjavali formalne uvjete natječaja bit će pozvani na provjeru znanja i sposobnosti, odnosno morat će proći test općeg znanja

Novi zaposlenik prvo bi radio na probni rok od tri mjeseca kako bi dokazao svoje sposobnosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takvu proceduru propisuje Zakon o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj samoupravi, koji nalaže testiranje svih kandidata za prijam u službu u lokalnoj samoupravi, pa tako i čistačice, kazao je Boris Bauković, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Babina Greda. 

Kazao je kako ni sam još ne zna kakva će točno biti pitanja, a sastavit će ih povjerenstvo koje imenuje Općina. Isto tako, smatra kako pitanja zasigurno neće biti teška, primjerice tko je predsjednica Republike Hrvatske ili predsjednik Vlade RH, koliko zastupnika ima u Hrvatskom saboru, kada počinje ljeto ili zima te nešto u tom stilu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uglavnom će se testirati podaci za koje se smatra da bi ih trebao znati svaki punoljetni građanin. Provjera će se obavljeti preko pismenog testiranja i intervjua. Intervju će se provoditi samo s kandidatima koji su ostvarili najmanje 50 posto bodova iz pismenog testiranja. 

Dugogodišnja čistačica ovih je dana otišla u zasluženu mirovinu, a za prijam novog radnika na neodređeno vrijeme u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine provodi se procedura propisana zakonom koju pročelnik u potpunosti poštuje i sve je transparentno, kaže Općinski načelnik Josip Krnić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne polažu samo čistačice testiranje opće kulture

Prije godinu dana tako su u Babinoj Gredi raspisali natječaj za mjesto pomoćnog radnika - grobara i uvjet je bila niža stručna sprema ili osnovna škola. Osoba koja se prijavila na natječaj morala je dobro poznavati nekoliko zakona te nakon polaganja pisanog testa slijedio je intervju.

Na taj se način utvrđuju njihovi interesi, profesionalni ciljevi i motivacija. Na kraju je odabrani kandidat angažiran na čišćenju i održavanju javnih površina, održavanju mjesnog groblja i zgrade za ispraćaj pokojnika, kopanju grobnog mjesta i zatrpavanju nakon pokopa pokojnika te praćenju evidencije grobnih mjesta, piše Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo