Trajekt udario u obalu na Krku

Prilikom uplovljavanja u Valbisku na otoku Krku trajekt Ilovik se zbog iznenadnog naleta vjetra zanio i udario u obalu. Nitko od putnika i članova posade nije ozlijeđen.

1.12.2009.
15:07
VOYO logo

Trajekt Ilovik, koji je plovio na redovnoj liniji Valbiska – Merag, između otoka Krka i Cresa, u ponedjeljak navečer u 22,40 sati se prilikom uplovljavanja u Valbisku zbog iznenadnog naleta vjetra zanio i udario o obalu, izvijestila je Uprava Jadrolinije.

Na trajektu je bilo petero putnika i pet ukrcanih vozila. Nitko od putnika ni članova posade nije ozlijeđen, a ukrcana vozila nisu oštećena. Na trajektu je oštećena oplata broda, ali more nije prodrlo u brod, pa nije bilo opasnosti od onečišćenja mora, kaže se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jugozapadni vjetar bio je praćen tučom, vidljivost je bila veoma slaba i trajekt je desnim bokom udario u vrh pristaništa, stoji u priopćenju.

U 00,47 sati pristao je na operativni dio obale, te su iskrcani automobili i putnici, navodi Uprava Jadrolinije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutros su brod pregledali inspektori sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Rijeka i stručnjaci Hrvatskog registra brodova, nakon čega je trajekt krenuo u remontno brodogradilište Kraljevica, gdje će biti popravljen.

Oštećeni trajekt je na relaciji između Valbiske na Krku i Meraga na Cresu zamijenio trajekt Cres, pa nije bilo poremećaja u redovnom odvijanju linije, izvijestila je Jadrolinija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo