je li proces ugrožen? / Dok se traga za novom ministricom, Peruško s vjerovnicima Agrokora i u Vladi uvjerava da nagodba ide dalje

Smjena Martine Dalić neće omesti postizanje nagodbe u Agrokoru. Tako je Vladin povjerenik danas umirivao sve strane uključene u milijarde kuna težak postupak

15.5.2018.
18:44
VOYO logo

Budući vlasnici Agrokora jutro nakon odlaska Dalić prvi put zajedno pred kamerama. Povjerenik FabrisPeruško u samom startu šalje poruku kako prijelomni politički trenutak na proces nagodbe uopće neće utjecati. 

"Predstavnici vjerovničkog vijeća i njihovo savjetnici ovoga tjedna rade na završetku teksta nagodbe kojeg planiramo objaviti svim vjerovnicima tijekom sljedećeg tjedna", kazao je Peruško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobavljači su zahvalili Dalić zbog njenog doprinosa u završetku nagodbe.
Tvrde kako odlazak glavne političke koordinatorice nagodbe nebi trebao utjecati na sam dogovora vjerovnika. Povukli su jasnu crtu između biznisa i politike.

"Mi smo na ovoj poslovnoj sceni a ono što se događa na onoj političkoj je totalno neprihvatljivo ali ja ničime ne želim umanjiti doprinos svih ovih ljudi koje sam spomenula pa uključujući i potpredsjednicu ", kazala je Marica Vidaković, predstavnica dobavljača Agrokora u PVV-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerovnici poručuju da isključivo oni vode proces nagodbe jer se radi o njihovom novcu i interesu njihovih kompanija. "Želimo biti vrlo jasni oko toga da privremeno Vjerovničko vijeće predstavlja sve vjerovnike u Agrokoru. Oni će uskoro, nakon završetka ovog procesa, postati vlasnici Agrokora i upravo vjerovnici plaćaju sve troškove vezane uz savjetnike", kazao je Andrew Shannahan, predstavnik Knighthead gonda.

Vjerovnici kao problem, koji usporava postizanje nagodbe, vide jedino one vjerovnike koji s njom nisu zadovolji te je pravnim manevrima pokušavaju zaustaviti. No, mogu li je poljuljati oni vjerovnici koji su nezadovoljni doznaje Boris Mišević koji prati prosces postizanja nagodbe. Više pogledajte u videu u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo