(Atlantic/Dancing Bear) / TRACY CHAPMAN - Our Bright Future

Image

Kod simpatične akustičarke i poslije dva desetljeća je sve isto - red protestnih, red ljubavnih i red religioznih pjesama.

20.12.2008.
19:04
VOYO logo

"Our Bright Future" je tipični album Tracy Chapman koji će joj priskrbiti malo novih obožavatelja, no dosadašnji krug neće ni prorijediti.

U njenoj glavi vjerojatno je i dalje početak 70-ih pošto se ovo što ona radi nimalo ne razlikuje od tadašnjih singer/songwriterica tipa Joni Mitchell te neumorno štanca akustične midtempo političke korektnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žena i dalje zna napisati izvrsnu laganicu i s ovog izdanja u gornji dom njenog stvaralaštva ulaze prekrasan singl "Sing For You", antiratna naslovna pjesma i opori ljubavni krah, književnom realističnošću opisan u "A Theory". Tekstovi su joj još uvijek jako oružje iako je stvarno vrijeme da napiše nešto barem donekle optimistično - predugo se vrti u začaranom krugu emotivnih, socijalnih i brojnih drugih razočaranja.

Najveću, premda jedva primjetnu novinu, predstavljaju jazz utjecaji u "I Did It All", no njih možemo pripisati većoj slobodi koju su dobili prateći glazbenici.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je i užasno nategnut i nevješto odrađen poziv na ujedinjenje svih religija "Save Us All", ujedno i najslabija pjesma koju je Tracy ikad napisala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo