TOTALNI KAOS, A NAJGORE TEK SLIJEDI: / Prevrnuta cisterna, kamioni zatočeni na Grobniku, stotine vojnika na terenu...

Image
23.2.2018.
18:19
VOYO logo

Prema službenim podacima DHMZ-a, u Delnicama je samo noćas napadalo novih 30-ak centimetara snijega, no građani i dežurne službe tvrde da je palo najmanje pola metra.

Kamioni prikovani, snijeg ne posustaje

Image

23.02.2018., Grobnik - Deseci kamiona vec pet dana stoje na grobnickom polju jer im je zabranjen prolaz kroz Gorski kotar zbog teskih vremenskih uvjeta. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Vožnju iz Rijeke u Gorski Kotar, osim što pada snijeg, otežava jaka, gotovo orkanska bura. Jedno je vozilo, cisterna, završilo na razdjelniku između dvije strane autoceste. Zbog zabrane prolaska, deseci kamiona već pet dana stoje parkirani na Grobniku, čekajući bolje vrijeme. Kada će doći, za sada se još ne zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije problem što snijeg pada od jučer popodne - nego što ne znamo kad će to prestati", istaknuo je gradonačelnik Delnica Ivica Knežević za HRT. Uz posebnu zahvalu hrvatskoj vojsci, ističe kako su domovi osigurani, a osim škola, sve ostale službe normalno rade.,

Krstičević obišao vojsku

Image
Foto: MORH

Ministar obrane Damir Krstičević u Delnicama je došao pozdraviti vojsku koja pomaže u uklanjanju snijega. "Ovo je već drugi dan da je vojska sa svojim narodom i da mu pomaže u nevoljama. Imamo 1.000 vojnika u spremnosti. Za sada smo angažirali njih 300. Ovdje u Delnicama ih je 140 i šest strojeva. Angažirali smo vojnike i u Karlovcu, jučer u Gospiću, Korenici, Gračacu, Petrinji, Donjem Lapcu. U sinergiji s lokalnom zajednicom nastojimo pomoći u ovim vremenskim prilikama", rekao je ministar. . Istaknuo je i da će zasad ondje vojska i dalje ostati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: MORH

U MORHU ističu kako je na terenu u Gospiću angažirano je 45 pripadnika koji čiste snijeg oko javnih ustanova. U Donjem Lapcu 25 pripadnika s jednim strojem čiste prilaze javnim ustanovama. U ispomoć su im upućene još dvije kombinirke. U Delnicama je angažirano 30 pripadnika i dva radna stroja. U ispomoć je upućeno još 60 pripadnika sa dva stroja za čišćenje, četiri kamiona i dva kipera.

U okolici Petrinje vojska dostavlja lijekove

Image
Foto: MORH

Na područje Gračaca upućen je 1 kamion samoistovarivač i 1 kombinirka. Na području Petrinje angažirana je jedna desetina za dostavu lijekova i hrane u sela Klinac i Bijenik. Također, za mjesta Nebojan, Farkašić, Slana, Glinska Poljana angažirana je jedna desetina za čišćenje prilaza do kuća i dostave lijekova i hrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prometni kaos na sjeveru

Image

22.02.2018., Gospic - Gusti snijeg i dalje pada na podrucju Like. Photo: Dino Stanin/PIXSELL

No osim Like i Gorskog Kotara, snijeg sve više problema stvara i u sjevernoj Hrvatskoj. Napoadalo je novih 20 cm snijega, najviše na bednjanskom, ivanečkom i štrigovskom području. Zimska je služba proglasila treći stupanj pripravnosti što znači da pedesetak ralica na varaždinskom i tridesetak na međimurskom području čiste ceste.

Prevrnula se cisterna u Varaždinskoj županiji

Na varaždinskom području zbog snijega je bilo 10-ak prometnih nesreća te mnogo izlijetanja automobila. Nastave danas nije bilo u osnovnoj školi u Svetom Jurju na Bregu. Zbog obilnog snijega i ledene ceste, cisterna s 10.000 litara dizela prevrnula se između Leskovca i Slanja u Varaždinskoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A bit će još gore...

Image

Nakon obilnog snijega i snažne bure - slijede i veliki temperaturni minusi. Meteoalarm izdao je crveno upozorenje za Primorje i Kvarner te Velebitski kanal, zbog sjeveroistočnog vjetra - koji bi mogao puhati i do 150 kilometara na sat.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo