TOPLOM I SUNČANOM VREMENU STIGAO JE KRAJ: / Evo što nas čeka već popodne, bit će pošteđena samo Dalmacija, ali ne zadugo

Image

U utorak poslijepodne i navečer će kopnenu Hrvatsku zahvatiti nevrijeme praćeno kišom, ponegdje pljuskovima i grmljavinom, koje će zahvatiti južnije krajeve tek u srijedu i četvrtak

16.9.2019.
22:30
VOYO logo

"Kasnoljetnom ugođaju bliži se kraj", konstatirao je poznati meteorolog Zoran Vakula. Naime, već će potkraj utorka biti jačih pljuskova i nevremena, osobito u kopnenom području. Od srijede će, pak, biti sunčanije, ali i hladnije.

"Uz slabljenje vjetra pri tlu se povećava vjerojatnost slabog mraza pa je još jednom dobro upozoriti da 'zaštitite, zatvorite, poberete...' A naravno, i na pripremu toplije odjeće i obuće za drugi dio tjedna", upozorio je na posljedice nevremena Vakula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VAKULA UPOZORIO: /

Noć punog Mjeseca nagovješćuje drastičnu promjenu, stižu nevolje i veliki pad temperatere. Evo kad točno

Image
VAKULA UPOZORIO: /

Noć punog Mjeseca nagovješćuje drastičnu promjenu, stižu nevolje i veliki pad temperatere. Evo kad točno

Image
Foto: HRT

Sunčano do popodneva

U istočnoj će Hrvatskoj oblaka biti već od sutra ujutro, a u Posavini je moguća i kratkotrajna magla.

"Prema večeri, te osobito u noći, rast će vjerojatnost za mjestimičnu kišu pa i izraženije pljuskove praćene grmljavinom, kojih će sigurno biti u dosta predjela do srijede ujutro. Zadržat će se razmjerno toplo uz najvišu temperaturu od 26 do 29 stupnjeva", kaže prognostičarka DHMZ-a Tanja Renko za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slična prognoza čeka i središnju Hrvatsku, dok će u gorju i unutrašnjosti Istre do poslijepodnevnog naoblačenja i pokojeg pljuska, biti pretežno sunčano, s povremenom naoblakom. Danju će puhati umjeren jugozapadnjak, a na otvorenom moru i slabo jugo.

I na sjevernom Jadranu će utorak biti nestabilan. No, još će veće pogoršanje vremena taj dio zemlje pogoditi u srijedu, a jug Jadrana u četvrtak. Ponegdje će biti jake i olujne bure, s kojom stiže hladnije vrijeme, a ni more više neće biti toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srednji Jadran i unutrašnjost Dalmacije nevrijeme će sutra poštedjeti. Danju će ponegdje puhati umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura bit će od 9 do 16 stupnjeva u unutrašnjosti, pa sve do 21 stupanj na otocima, dok će popodne posvuda biti između 28 i 30 stupnjeva. Na jugu Hrvatske će sutra biti slično vrijeme.

Image
Foto: HRT
Image
Foto: HRT

METEOROLOZI UPOZORAVAJU NA HLADNU FRONTU: Uz grmljavinsko nevrijeme i obilnu kišu, temperatura drastično pada

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od srijede hladnije

"U srijedu u unutrašnjosti znatno svježije, a sa sjevera će se postupno razvedravati. No, još će tijekom jutra i prijepodneva biti i obilnijih pljuskova. U četvrtak će kiše biti uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije, a od petka ponovno posvuda suho i većinom sunčano. U petak će još povremeno umjeren, u gorju i jak sjeveroistočnjak pridonositi osjećaju svježine, a s vikendom će vjetar oslabjeti pa će porasti vjerojatnost za mjestimičan slab mraz pri tlu. No, dnevna će temperatura zraka porasti", prognozira Renko.

"Kabanica bi u utorak mogla dobro doći mnogim školarcima u popodnevnoj smjeni, posebice ako završavaju iza 17 sati u sjevernim kopnenim krajevima. A već od srijede bi u upotrebi trebale biti jakne, pa i konkretnije cipele, jer će temperatura zraka u unutrašnjosti biti i za više od 10 stupnjeva niža nego početkom tjedna, a i na Jadranu će biti svježije", zaključuje meteorologinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo