Toplinski udar u Hrvatskoj je tek počeo!

U subotu je u Zagrebu izmjereno visokih 35 celzijevaca, jednako kao i u Kninu, a u Osijeku i Koprivnici i stupanj više. Ovakve će se temperature, prema podacima DHMZ- a, zadržati do daljnjeg.

9.7.2011.
21:30
VOYO logo

Visoke temperature i suho vrijeme nije neuobičajeno vrijeme za ovaj dio godine. Iako je, pokazuju višegodišnje statistike najtoplije upravo oko druge polovice srpnja, tj oko blagdana Svetog Ilije (20. srpanj) ove su godine vrućine uranile. U subotu je u Zagrebu izmjereno visokih 35 celzijevaca, jednako kao i u Kninu, a u Osijeku i Koprivnici i stupanj više.

Ovakve će se temperature, prema podacima DHMZ- a, zadržati do daljnjeg. Štoviše, još će i rasti. Promjenu, u vidu pljuskova i kiše najavljuju u drugoj polovici tjedna, no temperature neće bitno pasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpanjske vrućine, dani u kojima temperatura prelazi 30 celzijevaca, a živa se u nekim gradovima penje i prema 40, vrijeme je koje može biti kobno za sve one koji se duže vrijeme nepripremljeni i nezaštićeni zadržavaju na suncu.

Iako bi najidealnije bilo ovakve dane provesti u plićaku ili dubokom hladu, oni koji nemaju takve prilike trebali bi se dobro pripaziti. Čak i običan odlazak na tržnicu izmoriti će zdrave ljude, a može ozbiljno naštetiti onima sa zdravstvenim tegobama, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UV indeks je vrlo visok pa bi kožu trebalo zaštiti tankom i prozračnom odjećom, odnosno otkrivene dijelove namazati kremama sa što višim zaštitnim faktorom.

Vezani članak:

arti-201107080659006 arti-201107080061006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo