pregled godine / Top 5 stvari koje su nas glazbeno oduševile!

Pogledajte što je na hrvatskoj glazbenoj sceni obilježilo 2014. godinu.

28.12.2014.
14:20
VOYO logo

5. Nema stajanja za 2Cellose!

Što bi domaća glazbena scena da nije 2Cellosa? Poznati dinamični duo i u ovoj je godini osvjetlao obraz hrvatske estrade - nastavili su s nastupima po cijelom svijetu, izdali novi album, a od svog koncerta napravili spektakl za pamćenje za kojim su se pomamili fanovi na svim kontinentima. Upravo zato ovi su mladići na našem čvrstom petome mjestu!

4. Ako ste u bendu - vjenčanje je obavezno!

Da na hrvatskoj estradi vlada velika ljubav, odavno nije tajna, ali vjenčanja, i to unutar bendova, ove su godine nadmašila sva naša očekivanja. Romantični ciklus započela je ŽanamariLalić koja se udala za Marija iz J'Animalsa. Uslijedili su Toni i Željka iz grupe Mangroove, a sudbonosno da na samom koncu godine izgovorili su Antonija i Aljoša iz grupe Pavel. Nema što, bila je ovo prava godina ljubavi!

3. Vatrin život na vrhu top-liste!

Nakon 15 godina na glazbenoj sceni, Vatru bismo mogli nazvati iskusnim liscima, ali ono što im se dogodilo u 2014. godini doista nalikuje holivudskom scenariju. Pjesma "Tango" na vrhu naše top liste provela je rekordnih 26 tjedana, a uspješni niz nastavljen je "Saturnom". Da pojednostavimo, Vatra je više od pola godine provela na broju jedan i u našem pregledu zaradila - broj tri!

2. Hladni rat estradnih ljepotica

Iako se odavno ne grle po pozornici, na drugom mjestu nalaze se Severina i JelenaRozga. Njihov hladni rat očito traje i dalje, a kulminaciju je doživio krajem godine kad su, u razmaku od samo dva dana, objavile vrlo slične pjesme istog autora, a o spotovima da i ne govorimo. Ako upitate Jelenu ili Severinu nešto o njihovu hladnom ratu, samo će odmahnuti glavom, ali pjesme u ovom slučaju govore više od ikakvih priopćenja za medije!

1. Luce nas osvojila glasom, pjesmom i energijom!

Prvo mjesto našeg godišnjeg pregleda zaslužila je jedna mlada dama. Ne zato što je popularnija ili bolja od ostalih, već zato što je nova novcata, a zna se s kakvim se preprekama suočavaju mladi glazbenici. LucijaĆustićLuce sve ih je prešla s lakoćom. Njezina prva pjesma "Možda mi" bez imalo sumnje spada u najbolja glazbena ostvarenja ove godine, što je prepoznala i slavna JosipaLisac, koja ju je na svom koncertu u čast KarluMetikošu proglasila najvećim glazbenim iznenađenjem. Slažemo se s Josipom i od fantastične Luce u 2015. očekujemo nastavak ostavrenja njezina glazbenog sna!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo