Trinaestogodišnjak iz Splita pokazao rijetko viđenu plemenitost

"Bilo je tužno što velik broj mojih prijatelja s kojima sam dijelio sobu u bolnici nije imao posjete, ni od rodbine ni od prijatelja. Bili su sami.

23.12.2012.
12:48
VOYO logo

Iako Toni Prkić ima samo 13 godina, srce mu je veliko kao kuća. Pitate se što je to toliko vrijedno uradio učenik osmog razreda Osnovne škole Skalice iz Splita?

Cijelu je ovu godinu skupljao svaku kunu koju je od roditelja dobio kao džeparac, svaku kunu koju je kao dar dobio za rođendan, svaku lipu koja mu je "kapnula" u džep za blagdana, sve što je dobio od baka i djedova, od teta i stričeva...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onda je skupio sav taj novac na hrpu, izbrojio četiri tisuće kuna i umjesto najnovijeg laptopa, umjesto kakve konzole za igru ili mobitela – odlučio sve darovati onima koji su manje sretni od njega. Tu je uskočila i mama Vesna, povezala ga sa socijalnim radnicima u Centru za socijalnu skrb i zamolila ih da pronađu dvije potrebite obitelji kojima bi po dvije tisuće kuna jako dobro došlo u ovo predblagdansko vrijeme.

'Bili su sami...'

"Kada sam imao šest godina, proveo sam vrijeme od Božića do Nove godine na Dječjem odjelu Kliničkog bolničkog centra Split", pojašnjava za Slobodnu Dalmaciju Toni razloge zbog kojih je umjesto otkačenog tinejdžera postao dobrotvor nježnih godina. "Bilo je tužno što velik broj mojih prijatelja s kojima sam dijelio sobu u bolnici nije imao posjete, ni od rodbine ni od prijatelja. Bili su sami. Tada sam odlučio da moram razbiti tugu", priča "Ponos Hrvatske", jer je Toni za svoj humanitarni rad prije dvije godine upravo tu nagradu osvojio. Sve ove godine, do sada, za skupljeni bi novac kupovao igračkice, pakirao ih i ostavljao pod božićnom jelkom u KBC-u. Radovalo bi ga, kaže, gledati oduševljena lica malih bolesnika kada bi dobili nešto samo svoje...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine novac koji je sakupio dobila je obitelji iz Žrnovnice, gdje otac brine o dvije kćeri sam jer im je mama, nažalost, hospitalizirana. Druga obitelj kojoj je pomogao dolazi iz Splita. Tata je u mirovini, mama nezaposlena, a sedmero djece željno svega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo