TONAC IZ SPALADIUM ARENE KOJI JE DOBIO OTKAZ NAKON GENERALNE PROBE: / 'Nije mi jasno kako RTL odbacuje svoju odgovornost'

Image

Hrvatska himna na ovom je rukometnom prvenstvu doživjela fijasko u dva navrata zbog čega je treći put puštena na matrici.

18.1.2018.
16:44
VOYO logo

Zbog izvođenja hrvatske himne u Spaladium Areni tijekom ovog rukometnog prvenstva napisani su brojni komentari na društvenim mrežama, kao i članci u medijima, a za Slobodnu Dalmaciju sada je progovorio DJ i tonac iz splitske Arene koji je nakon generalne probe pred prvenstvo dobio otkaz.

Previše dalmatinskih pjesama?

Otkaz je, kaže, Ivica Bilić, dobio nakon što mu je poslije generalke rečeno da nije zadovoljio. 'Dvije stvari su im zasmetale, navodno sam kasno pustio himnu, što je smiješno jer prije puštanja himne treba ostaviti sekundu, dvije tišine jer taj svečani čin tako i nalaže, a drugi prigovor bio je da sam puštao previše dalmatinskih pjesama. Što je opet smiješno i lako provjerljivo na snimci', kaže Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OPERNA PJEVAČICA ZA FIJASKO S HIMNOM KRIVI OPREMU: /

'Nisam uopće čula svoj glas, ali navijači su bili zadovoljni'

Image
OPERNA PJEVAČICA ZA FIJASKO S HIMNOM KRIVI OPREMU: /

'Nisam uopće čula svoj glas, ali navijači su bili zadovoljni'

Nakon toga je, kaže, stigao USB stick iz Zagreba, iz Hrvatskog rukometnog saveza, sa singlovima za Spaladium.

A kako je došlo do pogrešaka tijekom izvođenja himne, prvo Klape Sveti Juraj, a potom i mezzosopranistice Žane Marendić Bučević, ne zna se, jer dok se u prepunoj dvorani te izvedbe nisu ni čule, na televiziji su zvučale prilično loše. Zato je na posljednjoj utakmici, onoj protiv Švedske, himna puštena s matrice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ni ta matrica nije bila od onih snimki koje se koriste u ovakvim prigodama. Bio je to neki čudan aranžman, sa zvončićima, ali neka, bolje i to nego ono što smo imali prva dva puta', kaže Bilić.

Himna nije trebala biti tako izdvojena

On ujedno tvrdi i da tijekom izvođenja himni nije bilo pogrešaka s tonom u dvorani već u zvuku koji je išao van. 'Odgovorno tvrdim da je zvuk u dvorani savršen i da je tvrtka "Eldra" odradila svjetski dobar posao. Problem je, međutim, u zvuku koji ide prema van, odnosno prema televiziji i nije mi jasno kako to da RTL i Croatel, koji su bili zaduženi za taj segment, odbacuju svoju odgovornost', kaže Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilić smatra i kako se hrvatsku himnu ni po čemu nije trebalo izdvajati od ostalih himni na prvenstvu. Kaže kako sve himne trebaju imati isti tretman te da se način izvođenja i njihovo trajanje ne smiju previše izdvajati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo