'APSURDNO JE' / Tomašević: 'Analizirat ćemo koje su nam mogućnosti, osporavat ćemo odluku Here'

Image
Foto: Luka Batelić/Pixsell

Za mogućnosti da GPZO i dalje nastavi opskrbljivati dio građana plinom po tržišnim uvjetima, Tomašević je odgovorio da je to 'uvijek opcija'

30.5.2024.
14:02
Luka Batelić/Pixsell
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u četvrtak je potvrdio da će gradska vlast osporavati natječaj Here na kojemu je Gradska plinara Zagreb – Opskrba (GPZO) izgubila na natječaju za distribuciju plina u Zagrebu.

"Čekali smo službenu odluku, analizirat ćemo koje su nam pravne mogućnosti, ali ćemo to naravno ići osporavati. Ponavljam, takav natječaj za tržište plina ne postoji nigdje u EU. Volio bih znati gdje postoje takvi natječaji", rekao je gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hera je regulator tržišta, oni određuju uvjete natječaja, dodao je napomenuvši da su ga mijenjali u mjesec dana od prvog do drugog natječaja.

Image
POVOLJNIJA PONUDA /

Gradska plinara Zagreb više neće opskrbljivati Zagrepčane. Sve preuzima Međimurje-Plin, oglasila se HERA

Image
POVOLJNIJA PONUDA /

Gradska plinara Zagreb više neće opskrbljivati Zagrepčane. Sve preuzima Međimurje-Plin, oglasila se HERA

Na natječaju je pobijedila tvrtka Međimurje plin, a Tomašević upozorava da ona za to nema kapacitete nego će tek sada ići zapošljavati i otvarati poslovnicu, što moraju učiniti do 1. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sama odluka Here mu je apsurdna, a dodao je i da treba pitati direktora Međimurje plina koji je, napomenuo je Tomašević, predsjednik međimurskog ogranka HNS-a, po kojoj su se logici oni javili na natječaj.

"Oni će sad napustiti svoje građane, oni ne smiju više svoje građane opskrbljivati plinom da bi preuzeli Zagreb. Zamislite da GPZO sad ostavi Zagrepčane i ode u Slavoniju na tržištu. Koja je to logika za javno poduzeće, koji je motiv, zašto", upitao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za mogućnosti da GPZO i dalje nastavi opskrbljivati dio građana plinom po tržišnim uvjetima, Tomašević je odgovorio da je to "uvijek opcija". Direktor tvrtke će, dodao je, predložiti daljnje korake za opstojnost tvrtke i daljnje poslovanje.

Tomašević je izjavu novinarima dao na Mirogoju gdje je u povodu Dana državnosti, Dana branitelja grada Zagreba i Dana grada izaslanstvo Grada Zagreba položilo vijence kod spomenika "Glas hrvatske žrtve – Zid boli", glavnoga križa u Aleji hrvatskih branitelja i Kenotafa na Krematoriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Možemo želi prodati Plinaru Opskrba zajedno uz uspješnu tvrtku Gradska Plinara, sindikalisti i SDP zgroženi ovom idejom

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo