TOMAŠEVIĆ NA UDARU / Zbog dvojbenih kadrovskih odluka gubi podršku saveznika: 'Posijane su mnoge mine, a ovo je jedno blaže sredstvo eksplodiralo'

Image
Foto: Robert Anić / PIXSELL

Tomislav Lauc, imenovani član Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak odbacuje insinuacije da je u sukobu interesa jer je bio donator Možemo! u predizbornoj kampanji te tvrdi da nije član niti jedne političke stranke.

12.7.2021.
21:52
Robert Anić / PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević ponovno je na dnevnom redu Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa koje je otvorilo predmet oko imenovanja predsjednika Upravnog vijeća bolnice Srebrnjak Tomislava Lauca. Lauc je, naime, u predizbornoj kampanji bio donator platforme Možemo! davši im 10.000 kuna pa to dovodi u sumnju i obećanja nove gradske vlasti da će biti transparentnija od one Bandićeve.

Image
PROBLEMI ZA GRADONAČELNIKA /

Povjerenstvo za sukob interesa otvara još jedan predmet protiv Tomaševića

Image
PROBLEMI ZA GRADONAČELNIKA /

Povjerenstvo za sukob interesa otvara još jedan predmet protiv Tomaševića

'Očekivao sam pažljivije poteze'

U obranu Tomaševića stala je saborska zastupnica Možemo! Sandra Benčić koja je za Novu TV kazala da Lauc i Tomašević nisu prijatelji, niti se privatno druže. "Znaju se na razini poznanstva iz Varšavske", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, na Tomaševićevoj strani ovoga puta nisu ni svi njegovi politički partneri.

"Oni (Možemo!) su komunicirali da su imali 200 stručnjaka i imao sam očekivanja da će se ti ljudi staviti na raspolaganje gradonačelniku. Očekivao sam pažljivije poteze", rekao je Renato Petek, gradski vijećnik s SDP-ove liste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posijane su mnoge mine ili blaža pirotehnička sredstva, a ovo je jedno blaže sredstvo eksplodiralo", smatra SDP-ovac Arsen Bauk. A Anka Mrak Taritaš iz GLAS-a taj potez ove gradske vlasti nazvala je "čistim amaterizmom".

"Ako nastavi tako dalje građani će reći da smo zamijenili Bandića novim Bandićem i to neće biti dobro", dodala je Mrak Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lauc: Nisam član nijedne političke stranke

Gradska oporba na nož je dočekala ovaj Tomaševićev potez.

"Iz dana u dan svjedočimo nepotizmu, netransparentnosti i kršenju zakona", kazao je HDZ-ov gradski vijećnik Davor Filipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja to zovem dezorijentirani diletanti. Oni su još u predizbornoj kampanji", rekao je pak Slavko Kojić, bivši Bandićev pročelnik za financije.

U Možemo! jedino priznaju da su pogriješili angažmanom javne bilježnice koja je sestra člana Nadzornog odbora, ali i donatorica kampanje. "U tom trenu nismo znali za rodbinsku povezanost i rekla bih da to je bila greška", kaže Benčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sam Tomislav Lauc, imenovani član Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak za RTL je odbacio insinuacije da je u sukobu interesa jer je bio donator Možemo! u predizbornoj kampanji. Tvrdi da nije član niti jedne političke stranke.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo