Današnji čovjek odluke /

Ovako je Saucha govorio o Mariću prije godinu dana: 'Imamo novog Tima. Baš me zanima koliko će ovaj eksperiment trajati'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saucha je 10. lipnja 2016. na vijest kako je Zdravko Marić novi HDZ-ov kandidat za premijera napisao zanimljivu opasku o ministru financija

4.5.2017.
16:04
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je današnji burni dan u Saboru završio, Zdravko Marić ostao na funkciji ministra financija, a Božo Petrov pak podnio ostavku na mjesto predsjednika Sabora, sada se najviše priča o Tomislavu Saucji, čovjeka koji je spasio HDZ-ovu vladu i Marića.

Najdramatičniji trenutak današnjeg glasovanja u Saboru o povjerenju ministru financija Zdravku Mariću bila je nepoznanica kako će se o tom pitanju izjasniti nezavisni zastupnik TomislavSaucha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saucha je na kraju glasovao protiv opoziva ministra Marića. 

Od 150 zastupnika u Saboru, njih 75 je podržalo Marića, a isto toliko je glasovalo za njegovu smjenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saucha je rekao da je odluku sam donio, da nitko nije na njega vršio pritisak niti je s bilo kime iz HDZ-a posljednjih dana razgovarao.

"Ja nisam član SDP-a već dva mjeseca. Ovo nije inat. Odluku sam donio samostalno", izjavio je danas, a njemu u obranu stao je i premijer Andrej Plenković.

"Saucha je odluku donio na temelju svojih razloga, a ne na temelju pritiska mene ili HDZ-a. Apeliram na javnost i medije da zaštite dignitet i njega i svih drugih zastupnika koji se našao na do sada neviđenim političkim pritiskom, u stilu kavanih revolucionara", jasno je rekao predsjednik Vlade.

Ipak, novinari su kopali malo dublje, i to po njegovom Facebook profilu te pronašli nešto 'zanimljivo'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saucha je 10. lipnja 2016. na vijest kako je Zdravko Marić novi HDZ-ov kandidat za premijera napisao ovo:

"Sad je i službeno. Imamo novog Tima. Ponovno osoba bez trunke izbornog legitimiteta. Ponovno stručni premijer. Baš me zanima koliko će dugo ovaj novi eksperiment trajati. Hrvatska nije laboratorij,  a Hrvati nisu pokusni miševi. Ljubav prema domovini bi trebala biti ispred ljubavi prema foteljama. Idemo skupiti 76 potpisa i idemo na izbore da se prekine ova agonija. Izbori odmah!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike