TOMISLAV KARAMARKO POKREĆE THINK TANK: /  'To je najbolji način da nastavim služiti hrvatskim građanima'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Tomislav Karamarko na svom je Facebook profilu objavio čime će se od sada baviti.

12.5.2017.
15:58
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Karamarko je, naime, poduzeo prve korake za službeno pokretanje Instituta za sigurnost i prosperitet Hrvatske. Cilj je tog instituta, kaže Karamarko, 'pomoći u oblikovanju sljedećeg poglavlja u životu naše domovine i njenih građana.'

'Namjeravam okupiti vrhunske hrvatske i svjetske stručnjake'

Pohvalio se Karamarko putovanjima u mnoge zemlje, gdje je s različitim stručnjacima razgovarao o ideji pokretanja think tanka u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bio sam u Washingtonu, Izraelu, Londonu i drugim gradovima u Europi te se susreo s brojnim stručnjacima, političarima, poslovnim ljudima i državnim dužnosnicima. Kao rezultat tog procesa, zaključio sam kako je pokretanje takvog instituta nužno i dobro za našu zemlju te da je to najbolji način da nastavim služiti hrvatskim građanima', piše Karamarko i dodaje kako je Hrvatska u proteklih 25 godina mnogo postigla, za što su najzaslužniji građani koji su se žrtvovali i konstruktivno krenuli prema budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio je što točno namjerava pokretanjem tog think tanka:

'Namjeravam okupiti vrhunske hrvatske i svjetske stručnjake kako bismo se bavili složenim pitanjima i predlagali stvarna rješenja koja su od iznimne važnosti za budućnost Hrvatske. Hrvatski institut će pomoći u razvoju sveobuhvatnog i integriranog plana za budućnost. Bavit ćemo se pitanjima koja su ključna za snažnu demokraciju, sigurnost i gospodarstvo. Naš je cilj okupljati ljude i ideje te prenositi uspješne priče koje se mogu primijeniti u Hrvatskoj kako bismo poboljšali život sadašnjih i budućih generacija. Bit ćemo usredotočeni na pronalaženje rješenja za politike kojima će se poboljšati život svakoga građana, bez obzira na to gdje žive, u gradovima ili selima. Želimo razvijati politike koje će svima stvarati nove prilike', piše Karamarko i dodaje da će Institut počivati na nacionalnoj sigurnosti i gospodarskom razvoju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Stranačke podjele ostavit ćemo pred vratima i sjesti zajedno za stol'

'Aktivnosti usmjerene prema sigurnosti pomoći će u jačanju i produbljivanju veza između Hrvatske, SAD-a i EU-a, uz pronalaženje novih načina razvoja tih partnerstva. Hrvatski institut usredotočit će se na naša gospodarska pitanja, od razvoja sela i poljoprivrede, preko ulaganja u visoku tehnologiju, do obrazovanja i otvaranja novih radnih mjesta. Hrvatski institut zamišljam kao trajnu inicijativu od koje će koristi imati svi hrvatski građani. Stranačke podjele ostavit ćemo pred vratima i sjesti zajedno za stol kako bismo razvijali ideje i svim građanima omogućili bolju budućnost', najavio je Karamarko i dodao da se na internetskoj stranici www.isph.hr mogu primati sve novosti o njegovu novom projektu.

'Nadam se da mogu računati na vašu potporu u izgradnji snažnije i prosperitetnije Hrvatske za koju su se borili naši branitelji, a mnogi od njih i dali svoj život. Hvala vam, Tomislav', poručio je Karamarko za kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo