'U bici za Slavoniju poslužit ćemo se drugim metodama'

'Odjedanput, drugovi se sjetili da trebaju biti dvije regije?! Kažem, ovo je strašan udar na razvoj Slavonije. Mi ćemo se boriti da sačuvamo i zaštitimo Slavoniju', izjavio je u Virovitici T.

3.9.2012.
14:40
VOYO logo

Uoči sudjelovanja na svečanoj sjednici Skupštine Virovitičko-podravske u povodu Dana županije Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, u ponedjeljak se kratko susreo s četvoricom slavonsko-baranjskih župana i saborskim zastupnicima HDZ-a. U izjavi novinarima kazao je da HDZ neće skrštenih ruku promatrati kako vladajuća koalicija čini štetu slavonskoj regiji.

'Odluka jr pravno vrlo upitna'

"Jako smo ljuti na statističku podjelu Hrvatske na dvije regije koja je jaki udar na razvoj Slavonije. Ujednačeni razvoj Hrvatske ugrožen je zahvaljujući očito interesima koji nama još nisu jasni. Nemamo dovoljno ruku u Hrvatskom saboru, ovo je prešlo sve granice, pa ćemo očito imati i neke druge metode kako zaštititi Slavoniju. Pravno je to vrlo upitno. Oni su donijeli, odlukom Statističkog zavoda, derogirali su jedan zakon. Zakonom o regionalnom razvoju spominju se tri regije. U Strategiji razvoja isto tako tri regije… Odjedanput, drugovi se sjetili da trebaju biti dvije regije?! Kažem, ovo je strašan udar na razvoj Slavonije. Mi ćemo se boriti da sačuvamo i zaštitimo Slavoniju", rekao je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo