ON BI DA MU OPET ODGODE ZATVOR / 'Imam astmu, a možda čak i karcinom. Ovakvog linča nije bilo ni u najmračnijem komunizmu, trebate mi prvo dokazati krivnju'

Image

Propitivanje medija hoće li se u četvrtak javiti u Centar za dijagnostiku naziva hajkom

29.6.2021.
20:58
VOYO logo

Gotovo prije 10 godina, u kolovozu 2011. godine, Tomislav Horvatinčić u pomorskoj je nesreći usmrtio talijanski bračni par Salpietro. Horvatinčić je početkom prosinca 2019. godine nepravomoćno osuđen na 4 godine i 10 mjeseci zatvora, no i dalje se ne nalazi iza rešetaka. Horvatinčić će ponovno zatražiti odgodu izvršenja zatvorske kazne od šest mjeseci - do 31. prosinca ove godine.

Molba za odgodu već je na sudu. Njegov odvjetnik priložio je medicinsku dokumentaciju, a Horvatinčić je trenutno u poliklinici na terapijama nakon operacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROŠLO JE 10 GODINA OD NESREĆE /

Horvatinčić ponovno traži odgodu zatvorske kazne: Navodno mu se zdravlje pogoršalo

Image
PROŠLO JE 10 GODINA OD NESREĆE /

Horvatinčić ponovno traži odgodu zatvorske kazne: Navodno mu se zdravlje pogoršalo

'Možda imam karcinom'

"Hodam s protezom na desnoj nozi i štakama . Prebolio sam rak kostiju i kemoterapiju, a prošle godine sam operirao rak želuca. Imam astmu, a sada mi je na vidiku i nekakav problem na koži možda čak i karcinom, ne daj Bože", rekao je Tomislav Horvatinčić za Dnevnik Nove TV.

Propitivanje medija hoće li se u četvrtak javiti u Centar za dijagnostiku naziva hajkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Takve medijske hajke, linča i pritiska kao što je u mom slučaju nije bilo niti u najmračnijem komunističkom sustavu. Ako treba dati naciji zadovoljstvo da me se stavi pred streljački vod, ali morate mi prije dokazati krivnju", rekao je Horvatinčić.

'Postoji bolnički sustav i u zatvoru'

Zdravstveno stanje Horvatinčića komentirao je i predsjednik saborskog odbora za pravosuđe (SDP), Mišel Jakšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želim ulaziti u zdravstveno stanje Tomislava Horvatinčića, ali moram reći da postoji zdravstveni bolnički sustav i u sustavu zatvora koji koriste već oni koji jesu u zatvorima. Postavlja se pitanje zašto on to ne može", kaže Jakšić.

Predsjednik antikorupcijskog vijeća, Nikola Grmoja, smatra da je sramotno koliko traju procesi u Hrvatskoj. ''I što sve koriste i na koji se način pokušavaju izvući i otezati procese oni koji su na udaru hrvatskog pravosuđa", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo